ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο υποψήφιοι με τη ΔΗΠΑΚ διευκρινίζουν

Εικόνα του άρθρου Δύο υποψήφιοι με τη ΔΗΠΑΚ διευκρινίζουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2021, 12:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο υποψήφιοι με τη ΔΗΠΑΚ στις επικείμενες εκλογές της ΕΙΝΗ, με δήλωσή τους, διευκρινίζουν ότι δεν είναι το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ, το μόνο με αγροτικούς ιατρούς.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Χαράλαμπος Παππάς, απερχόμενος γραμματέας της ΕΙΝΗ και Κωσταντίνος Κύρλας, μέλος του απερχόμενου ΔΣ της ΕΙΝΗ, αναφέρουν σχετικά με όσα τονίζει η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ, στην οποία καταγγέλλεται απόπειρα αποκλεισμού υποψηφίων από τις εκλογές:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και επειδή θεωρούμε ότι είναι χρέος κάθε τίμιου συνδικαλιστή να αναγνωρίζει δημόσια αστοχίες και ανακριβείς τοποθετήσεις του, ακόμα και αν είναι καταφανώς ακούσιες, και γι αυτό οφείλει να επανορθώνει. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ ποτέ δεν αντιπαρατέθηκαν και ούτε ποτέ θα το κάνουν, στηριζόμενοι σε ανακρίβειες και ψεύδη. Για εμάς είναι ζήτημα αρχής».

Προσθέτει ότι εκτός από τη ΔΗΠΑΚ, έχει υποψήφιους αγροτικούς και ο συνδυασμός του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή.

Επίσης, προσθέτουν ότι «θ επικεφαλής του συνδυασμού του ΕΚΑ είχε καταθέσει το ψηφοδέλτιο στην εφορευτική επιτροπή πριν η απερχόμενη πρόεδρος απαιτήσει να αποκλειστούν οι συνάδελφοι αγροτικοί που υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία άρα δεν το γνώριζε. Μόλις ενημερώθηκε κατέθεσε σχετική ένσταση με την οποία ζητούσε να συμπεριληφθούν και οι συνάδελφοι αγροτικοί. Ωστόσο, όμως είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ».

Οι δύο υποψήφιοι καταγγέλλουν εκ νέου την «απαράδεκτη μεθόδευση της απερχόμενης προέδρου» Μ. Κιτσανού, «η οποία φαίνεται πως αντιλαμβάνεται την ΕΙΝΗ ως φέουδο της και προσπαθεί συστηματικά να τορπιλίσει την εκλογική διαδικασία αδιαφορώντας εάν οι συνάδερφοι, εν μέσω πανδημίας και εν μέσω ενός πρωτοφανούς κλίματος τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους, μείνουν χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back