ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταγγελία για αποκλεισμό υποψηφίων στην ΕΙΝΗ

Εικόνα του άρθρου Καταγγελία για αποκλεισμό υποψηφίων στην ΕΙΝΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2021, 18:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H ΔΗΠΑΚ Ηπείρου Λευκάδας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της απόπειρα αποκλεισμού της πλειοψηφίας των αγροτικών γιατρών, από τις εκλογές της ΕΙΝΗ και της ΟΕΝΓΕ (16/12). Μάλιστα φωτογραφίζει ως υπεύθυνη την απερχόμενη πρόεδρο της ΕΙΝΗ, Μαργαρίτα Κιτσανού.

Σύμφωνα με τη ΔΗΠΑΚ, στις 9 Δεκεμβρίου συνήλθε η εφορευτική για να παραλάβει τα ψηφοδέλτια και η κα Κιτσανού ζήτησε να διαγραφεί από το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ μια από τις δύο υποψήφιες αγροτικές γιατρούς, γιατί υπηρετεί σε περιφερειακό ιατρείο και όχι σε Κέντρο Υγείας.

Η παράταξη αναφέρει ότι «τι κι αν τα περιφερειακά ιατρεία δεν αποτελούν αυτόνομες μονάδες και ανήκουν σε κάποιο Κέντρο Υγείας, οπότε ο διαχωρισμός αγροτικός γιατρός του ΚΥ και αγροτικός γιατρός του περιφερειακού ιατρείου δεν έχει νόημα; Τι κι αν οι αγροτικοί ιατροί οι οποίοι υπηρετούν στα περιφερειακά ιατρεία έχουν ίδια ακριβώς σύμβαση εργασίας με τους αγροτικούς ιατρούς που υπηρετούν στα ΚΥ και δεν διαφοροποιούνται σε τίποτα;».

Αναφέρει ακόμα ότι «αξιοσημείωτη είναι η στάση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: ‘Ναι μεν είναι λάθος να αποκλειστούν αλλά να δούμε αν υπάρχει και κάποιο τυπικό πρόβλημα’» καθώς και ότι «η επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατέθεσε ψηφοδέλτιο και έφυγε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Σημειώνει ότι δεν κατατέθηκε ποτέ γραπτή ένσταση και ανέβαλε για την επόμενη τη συνεδρίαση.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι διαχρονική της θέση είναι ότι «δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει το σύνολο των γιατρών που εργάζεται αποκλειστικά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης (αγροτικοί γιατροί Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, επικουρικοί, ειδικευόμενοι, μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ).».

Τέλος, η ΔΗΠΑΚ σημειώνει ότι κανένα άλλο ψηφοδέλτιο δεν είχε υποψήφιους αγροτικούς γιατρούς και «ο όγκος των υποψηφίων της ΔΗΠΑΚ τους έκανε να χάσουν την ψυχραιμία τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back