Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιωάννινα_2023 για δακτύλιο: «Προχειρότητες»

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα_2023 για δακτύλιο: «Προχειρότητες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 13:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη «Ιωάννινα_2023», με αφορμή την απόφαση για επιστροφή της υπό τροποποίηση μελέτης για τον δακτύλιο των Ιωαννίνων, σχολιάζει ότι «η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά ένα έργο -μείζονος σημασίας για την κυκλοφορία οχημάτων στο λεκανοπέδιο- πρόχειρα και χωρίς σοβαρότητα».

Την κατηγορεί ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για «το ελάττωμα που καταγράφεται» στη μελέτη και δεν προτείνει τεκμηριωμένα μία βάσιμη και οριστική επίλυσή του.

Η κα Καλογιάννη θυμίζει την απόφαση της Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας (επί προεδρίας της), λέγοντας ότι τότε «είχαν επισημανθεί –εκτός των άλλων- και τα προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν σχετικά με την επίδραση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και την απαίτηση για πραγματοποίηση των απαραίτητων γεωτεχνικών ερευνών».

Αφήνει αιχμές και κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για ελλιπείς προδιαγραφές μελετών και καταλήγει ότι «οι μελέτες από τη νυν δημοτική αρχή δεν ολοκληρώθηκαν πριν την διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του εργολάβου και η διαχείριση του έργου μετά τη σύμβαση είναι τουλάχιστον ερασιτεχνική. Από δω και πέρα απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κάποιος, όμως, πρέπει να τα ‘δανείσει’ στη δημοτική αρχή μέχρι το τέλος της θητείας της, δεδομένης της προφανούς ανεπάρκειάς της».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back