ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιόνια-Τζουμέρκα, τέλος αναμονής

Εικόνα του άρθρου Ιόνια-Τζουμέρκα, τέλος αναμονής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2018, 17:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αρκετή καθυστέρηση, το έργο της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα, και πιο συγκεκριμένα της σύνδεσης του κόμβου του Τερόβου με την περιοχή του Καλεντζίου, είναι πια σε θέση να ξεκινήσει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είναι  και ο φορέας υλοποίησης του νέου αυτού δρόμου των 10 χλμ., ανακοίνωσε ότι το Δασαρχείο Ιωαννίνων έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την εγκατάσταση της εργολαβίας.

Η σύμβαση υλοποίησης του έργου μεταξύ της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρίας «Εργοδυναμική Πατρών» είχε υπογραφεί στις 31 Μαΐου, πριν από πέντε μήνες δηλαδή. Ωστόσο, η εταιρία δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τις εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, καθώς, όπως προέκυψε, δεν είχαν γίνει δασικές μελέτες. Η έλλειψη των μελετών αυτών οδήγησε σε μια αντιπαράθεση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δασαρχείου Ιωαννίνων. Μια αντιπαράθεση που έληξε με την Περιφέρεια Ηπείρου να εκπονεί τελικά τις μελέτες για δασοτεχνικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ στους Δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Δωδώνης –και συγκεκριμένα σε Καλέντζι, Πλαίσια, Πηγάδια, Σκλίβανη, Πεστά και Αγία Τριάδα.

Με το κλείσιμο κι αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, η «Εργοδυναμική Πατρών» μπορεί να ξεκινήσει το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 25 εκατ. ευρώ, με την πατρινή εταιρία να έχει δώσει έκπτωση 58,17%.

Ο νέος δρόμος θα έχει συνολικό πλάτος οδοστρώματος 7,5 μέτρα με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η επαρχιακή οδό καθώς και άλλες τρεις που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο. Επίσης θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση οδοφωτισμού σε κατάλληλο μήκος και διάταξη και στους πέντε ισόπεδους κόμβους με σκοπό τον πλήρη φωτοτεχνικό έλεγχό τους. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή γέφυρας μήκους 134 μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back