ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίφτινγκ σε δρόμους της πόλης και της Ανατολής

Εικόνα του άρθρου Λίφτινγκ σε δρόμους της πόλης και της Ανατολής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2018, 16:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρία νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με τους αναδόχους που αναδείχτηκαν μετά τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Πρόκειται για την «ανακατασκευή και βελτίωση οδοστρώματος δημοτικών οδών» συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για «έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών Δημοτικής Ενότητας Ανατολής», προϋπολογισμού 610.000 ευρώ, και για την «ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου Δροσοχωρίου», προϋπολογισμού 154.000 ευρώ.

«Τα τρία αυτά νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που ήδη έχουμε κάνει μέχρι σήμερα τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες. Παρεμβάσεις που αφήνουν ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε κάθε γωνιά του Δήμου Ιωαννιτών. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τωρινής θητείας μας να έχουμε ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα που ‘έτρεξε’ δήμος της χώρας τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά επιστρέφουμε στους δημότες μας τα χρήματα που καταβάλουν στο δήμο σε έργα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

 

Τα νέα έργα

Το πρώτο από τα τρία νέα έργα αφορά παρεμβάσεις σε οδούς της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, οι οποίες παρουσιάζουν βλάβες που δυσχεραίνουν τη χρήση και υποβαθμίζουν το επίπεδο λειτουργικότητας τους.

Αναλυτικά, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στις εξής οδούς:

Οδός Κατσάρη, οδός Γερβασίου και οδός Μητροπόλεως, και σε επιλεγμένους, καθέτους σε αυτές, δρόμους όπως ενδεικτικά η οδός Γοργοποτάμου.

Οδός Λουκή Ακρίτα, οδός Πατριάρχου Αθηναγόρα και σε επιλεγμένους, κάθετους σε αυτούς, δρόμους

Οδός Ναπ. Ζέρβα και σε επιλεγμένους, κάθετους σε αυτούς, δρόμους

Οδός Άρη Βελουχιώτη, από τον ισόπεδο κόμβο της πλατείας Ομήρου έως τη διασταύρωση με την οδό Εφύρας

Οδός Κλεισούρας, οδός Δεξαμενής, και σε επιλεγμένους, κάθετους σε αυτούς, δρόμους

Σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής των Αμπελοκήπων, μήκος περίπου 2.500 μ, όπως ενδεικτικά: Μπουμπουλίνας, Βάρναλη, Πασχιδη, Σεφέρη, Κοτοπουλη, Σοφούλη, Πατατουκου, Καλπακίου κ.ά.

Όσον αφορά το είδος των παρεμβάσεων, αυτό θα ποικίλει κατά περίπτωση ανάλογα με τις ειδικές τοπικές συνθήκες, που θα συναντώνται σε κάθε δρόμο. Συνοπτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:

Απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα οδών ), αποξήλωση και αντικατάσταση πλακοστρώσεων και κρασπεδορείθρων, κατασκευή κρασπεδορείθρων και πλακοστρώσεων πεζοδρομίου, ανακατασκευή οδοστρωσίας, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας αστικής οδού, οριζόντια σήμανση των οδών, στο σύνολό τους.

Το έργο αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής περιλαμβάνει εργασίες οδοποιίας στην Ανατολή (οδός Μυλωνά έως Παμβώτιδας και Μυλωνά, από Καραμανλή έως τέλος και καθέτων αυτής) καθώς και διαμόρφωση τμήματος πλατείας Ανατολής (κάτω από Γ’ Σεπτεμβρίου) πλακοστρώσεις διαφόρων τύπων, παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο. Επίσης προβλέπει επισκευές οδοποιίας σε Μπάφρα και Νεοκαισάρεια.

Το τελευταίο έργο αφορά στην κατασκευή αθλητικού γηπέδου 5×5, με διαστάσεις 25×42 μέτρων, με πλαστικό χλοοτάπητα.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, σημειώνεται επίσης πως αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως από ίδιους πόρους τους Δήμου (ορισμένα ενισχύονται και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει στα 9,8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back