Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ήπειρος Όλον» για κλειστό: «Να τηρηθούν τα νόμιμα»

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος Όλον» για κλειστό: «Να τηρηθούν τα νόμιμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2022, 16:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια στάση «ήπιας αναμονής» κρατάει η παράταξη «Ήπειρος Όλον» για τη χωροθέτηση του κλειστού πρώην ξιφασκίας, χωρίς ιδιαίτερες αντιπολιτευτικές αιχμές, όπως και το «Κοινό των Ηπειρωτών».

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν θα ακολουθήσει «κανενός εξαιρουμένου»  τις  λογικές  ότι «τα ξέρουμε όλα» και «είμαστε ειδικοί επί παντός επιστητού».

Ουσιαστικά, καλεί τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, το ΤΕΕ, τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος «που είναι ειδικοί επιστήμονες επί των συγκεκριμένων θεμάτων» να πάρουν θέση. Βέβαια, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας υπάγονται στον περιφερειάρχη που λέει ότι «ελάτε στο γραφείο μου να πληροφορηθείτε», ενώ ο Δήμος και το ΤΕΕ τηρούν σιγή ιχθύος για το ζήτημα. Όσο για το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει καταργήσει προσφάτως (και) τον Φορέα Λίμνης Παμβώτιδας και πλέον, οι αρμοδιότητες έχουν περάσει στον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Τονίζει ακόμα ότι στήριξε τον περιφερειάρχη στην υπόθεση του κλειστού, κινούμενη από την αγωνία «για  την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των επαγγελματικών ομάδων , της διοργάνωσης μεγάλων αγώνων, εμπορικών εκθέσεων καθώς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας», αλλά σε συγκεκριμένη θέση, στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.

 Προσθέτει ότι σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξης με τον κ. Καχριμάνη, εκφράστηκε η πρόθεση του περιφερειάρχη να εγκατασταθεί το κλειστό «στα όρια Ανατολής-Κατσικά», σημείο που επισκέφθηκε μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα.

Η παράταξη ζήτησε από τον περιφερειάρχη «να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οι αντίστοιχες μελέτες και οι εκθέσεις όσων έχουν επίσημο  λόγο στα θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Θα είμαστε εδώ και θα αναμένουμε όλα όσα ζητήσαμε από τον περιφερειάρχη Ηπείρου  που προφανώς θα πρέπει να  παρουσιαστούν  και να αναλυθούν στο περιφερειακό συμβούλιο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back