Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Να παρουσιαστούν ολοκληρωμένα σχέδια

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών»: Να παρουσιαστούν ολοκληρωμένα σχέδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2022, 18:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο υψηλής τεχνολογίας, πάρκο αγροτικής καινοτομίας στον Κατσικά, μεταφορά του πρώην κλειστού ξιφασκίας στα Ιωάννινα: Τρεις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής Ηπείρου, τις οποίες η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» στήριξε, όπως υπενθύμισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Γιώργος Ζάψας.

Με μια υποσημείωση όμως: Ότι και για τα τρία αυτά εγχειρήματα θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το καθένα.

Όσο για τη σύνδεση του πάρκου αγροτικής καινοτομίας με το κλειστό της ξιφασκίας, ο κ. Ζάψας εξέφρασε τον προβληματισμό του, ζητώντας από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να δώσει εξηγήσεις.

«Εμείς γνωρίζαμε ότι το νέο γυμναστήριο χωροθετείται στο ΠΕΑΚΙ, γι’ αυτό υπήρξε και η προγραμματική συμφωνία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τώρα αλλάζουν τα δεδομένα. Εγώ δεν θα γίνω χωροτάκτης, ούτε ως παράταξη θα μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Ας μιλήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, η Πολεοδομία, το ΤΕΕ, η Αρχιτεκτονική Επιτροπή, το ΠΕΣΠΑ. Μας προβληματίζει σαφώς αλλά δεν χωροθετούμε εμείς. Το πώς συνδέθηκε το πάρκο Κατσικά με το μεγάλο Κλειστό θα πρέπει να το εξηγήσει ο περιφερειάρχης. Θα πρέπει να το φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο», ανέφερε κρατώντας μια ήπια σχετικά κριτική στάση.

Σε αυτό το σημείο, έκανε αναφορά και στην επίσκεψη που έγινε προ δύο εβδομάδων μαζί με τον περιφερειάρχη σε έκταση της πρώην ΔΕΛΙ (περιλαμβάνεται στην παραχώρηση του αγροκτήματος από το υπουργείο) όπου φαίνεται ότι προωθείται η χωροθέτηση του πρώην κλειστού γηπέδου ξιφασκίας (είναι η... «γωνία» προφανώς).


Αναφορά έκανε και στην απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση της έκτασης των 1000 στρεμμάτων του αγροκτήματος Κατσικά στην Περιφέρεια Ηπείρου. «Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο που παρουσίασε η ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ το αγρόκτημα έχει παραχωρηθεί για ειδική χρήση (σ.σ. για κέντρο αγροτικής καινοτομίας). Στην περίπτωση που έχουμε άλλες χρήσεις, η παραχώρηση μπορεί να ανακληθεί» είπε. Πρόσθεσε δε ότι η παράταξη θα ζητήσει το ψηφιακό αρχείο, τα τοπογραφικά σχέδια και όλα τα στοιχεία που αφορούν την παραχώρηση του αγροκτήματος Κατσικά.

Στην ατζέντα της συνέντευξης Τύπου, ήταν και ο παραλίμνιος ποδηλητόδρομος-πεζόδρομος, με τον κ. Ζάψα να αναφέρεται στις δηλώσεις της βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρίας Κεφάλα που άνοιξαν ένα νέο «μέτωπο». Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» ανέφερε ότι η παράταξή του δεν συμφώνησε σε πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για επικαιροποίηση της μελέτης (από το 2013) γιατί η τελευταία δεν έχει παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Διαβάστε: Το μπέρδεμα του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3