Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η προτομή Μυλωνά και τα περί «προσβολής»

Εικόνα του άρθρου Η προτομή Μυλωνά και τα περί «προσβολής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2019, 14:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σκληρή είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής στα όσα υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πριν από λίγη ώρα η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ έκανε παρέμβαση για τη «διαμάχη Μπέγκα-Παπαγιάννη» στο facebook, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι «απαξιώνει δημόσια» τον γλύπτη Θ. Παπαγιάννη.

Ο κ. Μπέγκας καταρχήν αρνείται ότι πρόσβαλε τον κ. Παπαγιάννη και προσάπτει στον κ. Ελισάφ ότι δεν γνωρίζει «τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού που φιλοδοξεί να υπηρετήσει» και ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντος». «Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αγωνία του να υπάρξει στον δημόσιο χώρο και να βρει ακροατήριο» τονίζει.

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος αναφέρει ότι ο κ. Παπαγιάννης, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξαίρετο γλύπτη», με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέλαβε να ολοκληρώσει αφιλοκερδώς το έργο της δημιουργίας μιας προτομής του Γ. Μυλωνά. Όσο για το ζήτημα πληρωμής του χυτηρίου, επισημαίνει ότι «μέχρι το τέλος του μήνα (ο επικεφαλής της «Γιάννενα. Νέα Εποχή» πιθανά δεν γνωρίζει το χρόνο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την πληρωμή από έναν δημόσιο φορέα) οι συνεργάτες του κ. Παπαγιάννη θα εξοφληθούν για την εργασία τους». Υπενθυμίζει δε τη διαβεβαίωσή του ότι κανείς δεν θα μείνει απλήρωτος επί της δικής του θητείας, παραπέμποντας και στην πρόσφατη μελέτη του ΚΕΦιΜ για θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαφάνειας, λογοδοσίας και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

«Ο κ. Παπαγιάννης δικαιούται να έχει την άποψή του και να θεωρεί μεγάλο το χρονικό διάστημα των έξι μηνών. Ουδέποτε τον προσέβαλα προσωπικά, αρνήθηκα απλά να αντιπαρατεθώ μαζί του δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, αδικούσε την σπουδαιότητα της εκδήλωσης και της ανάρτησής μου σε σχέση με αυτή» τονίζει ο κ. Μπέγκας. Εκφράζει δε εμμέσως πλην σαφώς την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο κ. Ελισάφ ως μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων και υποψήφιος δήμαρχος, αξιολόγησε ως «μείζον θέμα τον διάλογο που διημείφθη στη σελίδα μου στο Facebook, και εξέδωσε ανακοίνωση».

Σε αυτό το σημείο, του ασκεί κριτική για το ότι δεν αξιολόγησε ως εξίσου μείζον ζήτημα την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ανθρώπου που ίδρυσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Όχι μόνο δεν έδωσε το παρών αλλά δεν φρόντισε να αρθρώσει δυο κουβέντες. Αν αυτό δεν είναι προσβολή στην ιστορία τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, τότε τι είναι;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back