Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καλός βαθμός» για τον Δήμο

Εικόνα του άρθρου «Καλός βαθμός» για τον Δήμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2019, 17:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πόρισμα της έρευνας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» για την αποτελεσματικότητα των Δήμων επικαλείται ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς η έρευνα τον παρουσιάζει πρώτο στους δείκτες επιδόσεων.

Το ΚΕΦΙΜ είναι ένα think tank που τοποθετείται κυρίως στο χώρο της φιλελεύθερης (και νεοφιλελεύθερης…) οικονομικής σκέψης και στην έρευνα αξιολογεί τρεις παράγοντες: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο φόρουμ «Δήμοι και  επιχειρηματικότητα» του Money Show Athens 2019

Ο Δήμος Ιωαννιτών εντάχτηκε στην κατηγορία των αστικών δήμων και αναδείχτηκε πρώτος με συνολική βαθμολογία 57,17, ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Αμπελοκήπων, Δάφνης και Αχαρνών.

Η βαθμολογία του αυτή μάλιστα ανέδειξε το Δήμο Ιωαννιτών ως έναν από τους δέκα πιο αποτελεσματικούς Δήμους, ανεξαρτήτως κατηγορίας, της Ελλάδας.

Σχετικά με αυτή την κατάταξη, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε την ικανοποίησή του και συμπλήρωσε ότι «στόχος μας από την αρχή της θητείας μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα δήμο οικονομικά υγιή βαδίζοντας στα πρότυπα της χρηστής διαχείρισης, λογοδοτώντας πάντα δημόσια για τις αποφάσεις και τις πράξεις μας, έχοντας παράλληλα σε πρώτο πλάνο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας».

Κατέληξε τονίζοντας «τη σημασία που έχει για το κύρος και τη φήμη ολόκληρης της περιοχής το γεγονός πως ο Δήμος Ιωαννιτών αποτελεί ένα ‘καλό παράδειγμα’ για όλη τη χώρα».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back