Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρέμβαση για μια διαμάχη στο… fb

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση για μια διαμάχη στο… fb
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2019, 12:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια διαμάχη που έγινε… μεγαλύτερη λόγω δημοσιοποίησης του φεϊσμπουκικού διαλόγου μεταξύ του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρου Παπαγιάννη, παίρνει θέση η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.          

O κ. Παπαγιάννης επέλεξε την ημέρα των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γιώργου Μυλωνά, για να διαμαρτυρηθεί στο προφίλ του δημάρχου στο fb για τη μη πληρωμή του χυτηρίου εδώ και έξι μήνες αλλά και για να υπενθυμίσει ότι ο ίδιος πρόσφερε δωρεάν τη δουλειά του. Πολλά ειπώθηκαν και από τις δύο πλευρές, με τον κ. Παπαγιάννη να λέει τα περισσότερα και με τον δήμαρχο να διαβεβαιώνει εντέλει ότι «κανείς δεν θα μείνει απλήρωτος».

Η παράταξη του κ. Ελισάφ, στον διάλογο αυτόν στο facebook προσδίδει πολιτικά χαρακτηριστικά, και έρχεται να κατηγορήσει τον δήμαρχο ότι «απαξιώνει δημόσια έναν σπουδαίο, καταξιωμένο και διεθνούς φήμης γλύπτη, τον Θεόδωρο Παπαγιάννη» - μια παρέμβαση βέβαια σε έναν διάλογο που γίνεται για τιμολογιακά θέματα και όχι για ζητήματα τέχνης. 

«Γίνεται διπλή η προσβολή όταν έχει ως αφετηρία την προτομή του Γεωργίου Μυλωνά, ενός πολιτικού που σφράγισε την πορεία των Ιωαννίνων με την ίδρυση του Πανεπιστημίου. Ο δήμαρχος, όταν τοποθετείται δημόσια, εκπροσωπεί το θεσμό, το Δήμο, τα Γιάννενα. Έχει υποχρέωση να μην προσβάλει την πόλη και κυρίως να μην απαξιώνει ανθρώπους που έχουν προσφέρει και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν» τονίζει η παράταξη.

Ο κ. Παπαγιάννης έχει αφήσει έντονα τη σφραγίδα του στη δημόσια γλυπτική και δη στις προτομές ευεργετών, πολιτικών, ηρώων και δασκάλων στην πόλη των Ιωαννίνων, καθώς οι περισσότερες από αυτές έχουν φιλοτεχνηθεί από τον ίδιο.


* Φωτογραφία από την ημέρα της τελετής των αποκαλυπτηρίων της προτομής με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τα παιδιά του Γιώργου Μυλωνά και τον γλύπτη Θ. Παπαγιάννη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back