Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κεντρική σκηνή της μπιενάλε

Εικόνα του άρθρου Η κεντρική σκηνή της μπιενάλε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2018, 03:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων ετοιμάζεται, και οι διοργανωτές έδωσαν μια πρώτη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι στα Γιάννενα από 11 έως 14 Οκτωβρίου κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Στην μπιενάλε θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τα δρώμενα, τις ομιλίες, τα εργαστήρια και τις εκθέσεις, είναι το πάρκο Λιθαρίτσια, το Μέκειο Οικοτροφείο και το Σουφαρί Σεράι.

Στο πάρκο Λιθαρίτσια, θα στηθεί και η κεντρική σκηνή της μπιενάλε. Μια πολύ ιδιαίτερη σκηνή σαν «φούσκα». Μια διαφανής εγκατάσταση που «ενσωματώνεται» στο φυσικό περιβάλλον και που αποτελεί επί της ουσίας μια αρχιτεκτονική πρόταση -συν τοις άλλοις η «φούσκα» προστατεύει από ενδεχόμενες βροχές (περισσότερα για την εγκατάσταση αυτή εδώ).

Η κεντρική αυτή σκηνή θα φιλοξενήσει διάφορα δρώμενα, όπως ένα μικρό φεστιβάλ με ταινίες που αφορούν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά (με τη συνδρομή του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας), ένα μουσικό πρόγραμμα του Soundtrope Festival, το πρότζεκτ της ομάδας A priori Dance με τίτλο «form.at», ένα «ταξίδι» στις μουσικές και στις ιστορίες των Βαλκανίων με οδηγό τον αμερικανό μουσικό παραγωγό Κρίστοφερ Κινγκ και άλλα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3