ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πνευματικό Κέντρο στηρίζει Μπιενάλε

Εικόνα του άρθρου Πνευματικό Κέντρο στηρίζει Μπιενάλε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2018, 19:08
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την πρώτη του εμφάνιση… στην Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κώστας Γκόγκος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα εγκαίνια της μπιενάλε στις 11 Οκτωβρίου.

Ο κ. Γκόγκος απουσίαζε στην επίσημη παρουσίαση της μπιενάλε που έγινε πριν από μερικές μέρες στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων αλλά και στην έναρξη της έκθεσης «Υφαίνοντας την Ευρώπη…» στο Μέκειο Οικοτροφείο την περασμένη εβδομάδα.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία δεν παρέστη ο υπεύθυνος της μπιενάλε, ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο κ. Γκόγκος προσπάθησε να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον του Πνευματικού Κέντρου για τέτοιου είδους διοργανώσεις και να μεταφέρει ένα καλό κλίμα συνεργασίας με τους διοργανωτές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το Πνευματικό Κέντρο «ανέλαβε την υλοποίηση της παραγωγής, διαθέτοντας εξοπλισμό και τεχνογνωσία και επιλύοντας κάθε οργανωτικό πρόβλημα». Την ίδια ώρα, προχώρησε σε μια αρκετά άστοχη συσχέτιση της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων με το Art Wave Festival που «εγκαινίασε» το καλοκαίρι το Πνευματικό Κέντρο και το οποίο δεν… απέδωσε. Η εκτίμηση του κ. Γκόγκου ήταν ότι Art Wave Festival «απέδειξε το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον τομέα αυτόν (εικαστικά και μουσική) και ήδη προετοιμάζεται για το 2019». Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου υποστήριξε ότι το εγχείρημα της μπιενάλε το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, και σε οικονομικό επίπεδο, και κάλεσε τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στις δράσεις της μπιενάλε. «Η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί μια υπόθεση της πόλης μας, αλλά και  μια σημαντική αφορμή για κοινή δράση και συμμετοχή» τόνισε.

Μαζί του, στη συνέντευξη Τύπου, ήταν και η Λία Δήμου, η οποία ως μέλος της ομάδας της Μπιενάλε, μίλησε για την έκθεση «Sonic Minds» που επιμελείται η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back