πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς και η ανάγκη για την απελευθέρωση της γυναίκας στο Ιράν

Εικόνα του άρθρου Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς και η ανάγκη για την απελευθέρωση της γυναίκας στο Ιράν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2024, 09:21
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Του Βαγγέλη Κανδρή

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι είναι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι με το τεράστιο κενό ασφαλείας σε κορυφαίο επίπεδο που παρουσιάζει το Ιράν, γιατί καθιστά το Ιράν αναξιόπιστο εταίρο στην παγκόσμια σύγκρουση που εξελίσσεται με τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους τους.

Μέσα σε δύο μήνες οι ΗΠΑ και το Ισραήλ φέρονται να δολοφόνησαν τον πρόεδρο του Ιράν και τον ηγέτη της Χαμάς.

Εννοείται ότι ήδη η Ρωσία και η Κίνα προσφέρουν στους Ιρανόυς βοήθεια και ότι ο έλεγχος θα φτάσει μέχρι την εποχή του Σάχη, πριν δηλαδή την Ισλαμική Επανάσταση, και πιθανόν να βρεθεί και πολύ σύντομα το δίκτυο κατασκοπίας και σαμποτάζ.

Κατά τη γνώμη μου όμως άλλο είναι το μεγάλο πρόβλημα και όσο δεν το λύνει το Ιράν, τόσο θα συντηρούνται οι υλικοί όροι παραγωγής καινούργιων και μάλιστα διαρκώς πιο εκτετατεμένων δίκτυων κατασκοπείας και σαμποτάζ εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Και αυτό αφορά τη θέση των γυναικών.

Δεν μπορείς να δίνεις μάχη ύπαρξης ενάντια στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ και να μην έχεις λύσει το εσωτερικό μέτωπο που αφορά το μισό σου πληθυσμό.

Ή η Ισλαμική Δημοκρατία θα ξεκινήσει προσπάθεια απελευθέρωσης των γυναικών στο Ιράν και θα γίνει μία γροθιά ενάντια στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την υπόλοιπη Δύση

ή θα αντιμετωπίζει συνέχεια τέτοια προβλήματα που θα την οδηγήσουν στην απαξίωση και την συντριβή.

Το έχω πει πολλές φορές, το έχω γράψει αρκετές και το πιστεύω ακράδαντα.

Μόνο όταν απελευθερωθούν οι γυναίκες από την τριπλή καταπίεση,

από την καταπίεση δηλαδή του ανδρικού φύλου, από την ταξική εκμετάλλευση και από την χειραγώγηση της καπιταλιστικής/ατομικιστικής ιδεολογίας,

τότε και μόνο τότε θα υπάρξουν οι όροι και προϋποθέσεις για την πραγματική πρόοδο της ανθρωπότητας και την οικοδόμηση μίας πραγματικά δίκαιης κοινωνίας.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3