ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Αμυράς: «Και επενδυτικό εργαλείο το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο»

Εικόνα του άρθρου Γ. Αμυράς: «Και επενδυτικό εργαλείο το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2022, 00:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αρκετή καθυστέρηση, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ανακοίνωσε πριν από δύο μέρες την εκκίνηση των διαδικασιών για τον γ’ κύκλο των μελετών των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Στον γ’ κύκλο των 76 συνολικά μελετών, βρίσκονται και οι μελέτες για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Δήμων Ιωαννιτών, της Κόνιτσας και των Βορείων Τζουμέρκων.

«Ήρθε η ώρα για τρεις Δήμους του νομού Ιωαννίνων να αποκτήσουν Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο υφυπουργός Περιβάλλοντος (και βουλευτής Ιωαννίνων) Γιώργος Αμυράς, ο οποίος κάνει λόγο για μια «σπουδαία μεταρρύθμιση».

«Προχωράμε σε μια σπουδαία μεταρρύθμιση. Το 70% της επικράτειας αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό και τα Γιάννενα με τη σειρά τους. Με ασφάλεια δικαίου γίνεται τακτοποίηση σε ένα άναρχο πολεοδομικό τοπίο. Επιτέλους, θα ξέρουν όλοι τι επιτρέπεται και πού να χτίσουν» αναφέρει.

Έμφαση δίνει ο κ. Αμυράς και σε μια άλλη διάσταση ενός Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου. «Πρόκειται, επίσης, για ένα σημαντικό επενδυτικό εργαλείο. Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα εποχή επενδύσεων που θα φέρουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στα Ιωάννινα» αναφέρει.

Βέβαια, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν οι διαδικασίες της προκήρυξης δεν καθυστερήσουν, για την εκπόνηση μιας μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρμοδιότητα του κ. Αμυρά βρίσκεται το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης, το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο όλο «βρίσκεται στην τελική ευθεία». Το σχέδιο αυτό δεν έχει κατατεθεί ακόμα για διαβούλευση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back