ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε… κάποια χρόνια

Εικόνα του άρθρου Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε… κάποια χρόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2023, 17:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, βγήκε στον αέρα και η διακήρυξη για τη μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 1,57 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Τη διακήρυξη έκανε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που έχει αναλάβει τις σχετικές διαδικασίες για όλα τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια της χώρας τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Η υποβολή των προσφορών για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών λήγει την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η προθεσμία εκπόνησης της μελέτης είναι 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης βέβαια θα χρειαστούν μήνες ακόμη, ενώ συνήθως τέτοιου είδους μελέτες παίρνουν παρατάσεις –εκτός και αν τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης «λειτουργήσουν».

Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των Σχεδίων, θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να γίνουν επιχειρησιακά (π.χ. πράξεις εφαρμογής).

Με αφορμή τη διακήρυξη της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη προτρέπει κάθε αρχή, φορέα και πολίτη να είναι ενεργοί, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμετέχουν διαρκώς «σε κάθε σχετική διαβούλευση και συνεννόηση με τις υπηρεσίες που θα επιβλέψουν την εκπόνηση της μελέτης, μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών, ώστε να προκύψει το συντομότερο δυνατόν το βασικό και κύριο υπόβαθρο που έχει ανάγκη ο τόπος μας για την επόμενη μέρα». 

«Ο Δήμος μας πρέπει να αποκτήσει μία πυξίδα. Χωρίς σχέδιο δεν μπορείς να διεκδικήσεις το μέλλον που δικαιούσαι» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back