ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Αμυράς: Περιοδεία στην Αλβανία

Εικόνα του άρθρου Γ. Αμυράς: Περιοδεία στην Αλβανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2022, 13:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Αλβανία επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, στο Αργυρόκαστρο, στο Γεωργουτσάτι και στη Δερβιτσάνη.

Στο Γεωργουτσάτι ο κ. Αμυράς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημήτρη Τόλη και άλλους φορείς της ελληνικής κοινότητας όπως τον δήμαρχο Φοινίκης και πρόεδρο του κόμματος «Mega» Χρήστο Κίτσο που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού, του έθεσαν ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα της μειονότητας στην Αλβανία καθώς και θέματα που απασχολούν τα μέλη της κοινότητας που ζουν στην Ελλάδα, όπως τα ασφαλιστικά δικαιώματα και η χορήγηση εθνικής σύνταξης.

Αντίστοιχες συναντήσεις είχε ο κ. Αμυράς στη Δερβιτσάνη με τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Βασίλη Κάγιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κάγιος «εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ρύθμιση της ελληνικής κυβέρνησης, με την οποία διευκολύνεται η απονομή πλήρους εθνικής σύνταξης, δεδομένου ότι τίθενται ως απαίτηση τα 30 αντί τα 40 χρόνια διαμονής».

Στο Αργυρόκαστρο ο κ. Αμυράς είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Οντίσε Κότε, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας των όμορων Περιφερειών για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και με τον μητροπολίτη Αργυρόκαστρου Δημήτριο. Επίσης, επισκέφθηκε το ελληνικό προξενείο Αργυρόκαστρου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Σοφία Φιλιππίδου.

Ακόμα, ο κ. Αμυράς ξεναγήθηκε σε βιομηχανίες της περιοχής και τελικά, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας ως αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού και ακούμε με προσοχή τα αιτήματα και τις ανησυχίες της».

Τον υφυπουργό κατά την περιοδεία του συνόδευσαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρης Σαχαρίδης και ο δήμαρχος Κόνιτσας, Νίκος Εξάρχου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back