Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Απόλυτο μηδέν» στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Απόλυτο μηδέν» στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2022, 15:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το έργο της ανάπλασης των πρώην στρατιωτικών φυλακών για τη δημιουργία καλλιτεχνικού πάρκου κινδυνεύει σοβαρά με απένταξη. Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα απέδωσε, με δηλώσεις του επικεφαλής της Θωμά Μπέγκα, αλλά και του συμβούλου Θωμά Γιωτίτσα, ευθύνες στη δημοτική αρχή, αλλά και πολιτικά στον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο.

Μίλησαν μάλιστα για «εγκληματική αμέλεια» και απαξίωση του έργου.

Ο κ. Μπέγκας, στις δηλώσεις της Τετάρτης 16/2, τόνισε ότι το έργο κινδυνεύει άμεσα με απένταξη και μιλώντας για περιπτώσεις όπως η κεντρική πλατεία, τον ποδηλατόδρομο, τα led κ.α., είπε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στο «σημείο μηδέν, σε όλα».

Σημειώνεται ότι το θέμα πήγε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προς ενημέρωση και όχι απόφαση. Ο κ. Γιωτίτσας είπε ότι «δόθηκαν ήδη 4 παρατάσεις με διάφορες δικαιολογίες» και ότι «λαμβάναμε συνεχώς διαβεβαιώσεις από τον κ. Αρλέτο ότι είναι οι τελευταίες». Πρόσθεσε δε ότι «παρά τους υπαινιγμούς που έγιναν, η έκταση παραχωρήθηκε χωρίς ‘γκρίζες ζώνες’», αναφερόμενος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός δρόμου που διασχίζει το χώρο. Ο κ. Μπέγκας χαρακτήρισε «σημειακό» το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι «υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος που πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα», αναφερόμενος και στα 2,5 χρόνια που πέρασαν.  

Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών ανέτρεξε στη στάση του δημάρχου σε παλιότερα ζητήματα, όπως η κεντρική πλατεία: ««Ο χλευασμός του αποτελέσματος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την Κεντρική Πλατεία, η αδιαφορία για τις πρώην στρατιωτικές φυλακές και οι εν κρυπτώ κινήσεις για το Πάρκο Πυρσινέλλα αναδεικνύουν την τεράστια διαφορά που έχουμε στην πολιτική μας φιλοσοφία με τη σημερινή δημοτική αρχή» τόνισε και θύμισε ακόμα εποχές «που το ‘Ξενία’ κατέληξε στο αρχιτεκτονικό έκτρωμα του Grand Serai, η κεντρική πλατεία ταράτσα και η Όαση ξενυχτάδικο – πατσατζίδικο».

Για το πάρκο Πυρσινέλλα, είπε τέλος ότι «δύο σημειακές φωτορεαλιστικές εικόνες είναι αυτό που επικοινώνησε για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα με τους δημότες η δημοτική αρχή. Οι δικές μας μακέτες που διαχρονικά χλευάζει ο δήμαρχος αποτυπώνουν την μελετητική πληρότητα ενός έργου».

Τέλος, είπε ότι ««Το 90% των έργων που με μεγάλες καθυστερήσεις εκτελούνται σήμερα είναι ’κληρονομία’ της δικής μας δημοτικής αρχής» και ότι, σύμφωνα με τα τεκταινόμενα, η κληρονομιά της σημερινής δημοτικής αρχής στην επόμενη, «θα είναι το απόλυτο μηδέν».  

-ο κ. Μπέγκας εξέφρασε τη συμπαράσταση της παράταξης στις αγροτικές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι «είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, όπως ήμασταν πάντα, με στόχο να ενισχύσουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, τον αγώνα τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3