ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ελευθέρας» στα διόδια: με την προσδοκία των ομαδικών αγωγών

Εικόνα του άρθρου «Ελευθέρας» στα διόδια: με την προσδοκία των ομαδικών αγωγών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 22:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενάμιση χρόνο μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ότι κακώς δεν ορίστηκε με ενιαίο τρόπο η εξαίρεση από την καταβολή τιμήματος διοδίων στην Εγνατία οδό για τους κατοίκους του νομού Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες.

Είχε προηγηθεί, στα μέσα Οκτωβρίου, η παρέμβαση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπ. Ριζόπουλου σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι θα γίνει νέα προσφυγή κατά του υπουργείου Υποδομών.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δεν επανέλαβε τα περί νέας προσφυγής αλλά μίλησε για μια διαδικασία του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο καλεί το υπουργείο να λογοδοτήσει. 

Ωστόσο, ο κ. Kαχριμάνης... θυμήθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, στον οποίο απευθύνθηκε ζητώντας του να διερευνήσει το ενδεχόμενο ομαδικών αγωγών εκ μέρους των κατοίκων και των επαγγελματιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για τη διεκδίκηση αποζημίωσης, τόσο για την αχρεώστητη καταβολή διοδίων τελών στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Τύριας, Παμβώτιδας και Μαλακασίου, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητάς τους λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης της διοίκησης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ. «Ένας κάτοικος μπορεί να διεκδικήσει μεσοσταθμικά 5000 ευρώ ενώ επαγγελματίες και επιχειρήσεις πολλαπλάσια» είπε ο κ. Καχριμάνης, συμπληρώνοντας ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους θιγόμενους.

Από την αντιπολίτευση, τοποθέτηση έγινε και από τον κ. Ριζόπουλο ο οποίος μίλησε για «δικαίωση», αλλά και από τον Ζώη Γαλατά της Αριστερής Παρέμβασης ο οποίος εκτίμησε ότι η διέξοδος των ομαδικών αγωγών αποτελεί μια «φάμπρικα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back