Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ελευθέρας» στα διόδια; Νέα προσφυγή…

Εικόνα του άρθρου «Ελευθέρας» στα διόδια; Νέα προσφυγή…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 19:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Μάρτιο του 2021 ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου είχε προσφύγει η Περιφέρεια Ηπείρου, έκρινε ότι κακώς αποφασίστηκε τμηματικά (για Μέτσοβο και Θεσπρωτία) η εξαίρεση καταβολής τιμήματος διοδίων στην Εγνατία οδό και ότι δεν ορίστηκε με ενιαίο τρόπο η εξαίρεση για τους κατοίκους του νομού Ιωαννίνων.

Ο κ. Καχριμάνης μιλούσε για μια «επανάσταση». Το «ελευθέρας» δεν ήρθε όμως ποτέ. Το υπουργείο Υποδομών δεν προχώρησε σε καμία νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενσωμάτωση της απόφασης του ΣτΕ, η οποία βασίστηκε στο σκεπτικό ότι δεν υπάρχει παράλληλο οδικό δίκτυο.

Ενάμιση χρόνο μετά, και με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού να μην έχει τελειώσει, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» έθεσε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον περιφερειάρχη να παραπέμπει… σε νέα προσφυγή.

Αυτή τη φορά προτίθεται να προσφύγει κατά του υπουργείου Υποδομών επειδή δεν υιοθέτησε, σε νομοθετικό επίπεδο, την απόφαση του ΣτΕ. «Η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τις έγγραφες οχλήσεις και με δικαστικό επιμελητή, έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες» τόνισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου (διά ζώσης).

Είναι προφανές ότι μια νέα προσφυγή (που δεν έχει κατατεθεί ακόμη), θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να εκδικαστεί.

Σε πολιτικό επίπεδο, αποτελεί έναν τρόπο για να μην υπάρξει έντονη πολιτική πίεση από την Περιφέρεια Ηπείρου στο υπουργείο Υποδομών. Και εντέλει η προσφυγή της Περιφέρειας στο ΣτΕ δεν αποτελεί παρά μόνο μια άσκηση «επαναστατικής γυμναστικής».

Κατά την απάντησή του, ο κ. Καχριμάνης επιχείρησε να πείσει ότι δεν έχει καμία προσωπική εμπάθεια προς τον κ. Ριζόπουλο, όπως του έχει προσάψει ο τελευταίος.

«Προσωπικά μου είστε παντελώς αδιάφορος τόσο ως παρουσία όσο και ως απουσία» τόνισε. Προσπάθησε επίσης να αποδομήσει τα ερωτήματα του κ. Ριζόπουλου για τα διόδια, προσάπτοντας του ουκ ολίγες φορές «άγνοια της διοίκησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back