Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δύο μέτρα-δύο σταθμά» για το τμήμα Λογιστικής

Εικόνα του άρθρου «Δύο μέτρα-δύο σταθμά» για το τμήμα Λογιστικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2022, 16:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια θέση που σημειώνει αρκετά σημαντικά επιχειρήματα και αποσιωπά άλλους, εξίσου σημαντικούς παράγοντες για το τμήμα Λογιστικής, εκφράζει δημόσια ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Καταρχάς, τονίζει ότι είναι αντίθετος με τη μεταφορά του τμήματος και παραπέμπει στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, στις 2 Νοεμβρίου 2021.

Στα επιχειρήματα, αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται η μεταφορά ενός τμήματος χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι υποδομές στέγασής του», ειδικά τη στιγμή που δεν έχει λυθεί το στεγαστικό της Αρχιτεκτονικής. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δεν αφορά μόνο την Αρχιτεκτονική, αλλά και τμήματα όπως το Επιστημών Τέχνης και το Οικονομικό που παραμένουν χωρίς αυτόνομα κτίρια.

Διαβάστε ακόμα: 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις από την απόφαση μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Μεταφορά για να είναι βιώσιμο το τμήμα»

Επίσης, αφήνει αιχμές κατά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων γιατί, όπως τονίζει, «στα λίγα χρόνια που το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καμία ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων του για στήριξη και αναβάθμιση του τμήματος – όπως και των άλλων περιφερειακών- ώστε αυτό να καταστεί ελκυστικό για νέους φοιτητές». 

Αναφέρει ότι «δεν νομίζουμε ότι για αυτό  αποτέλεσαν εμπόδιο οι νόμοι» κάτι που διαψεύδεται ωστόσο από την πραγματικότητα. Ο κ. Καχριμάνης  παρακάμπτει την αρνητική επίδραση της ΕΒΕ, καθώς και το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια συνολικά, έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση και έχουν ελλείψεις σε προσωπικό, διοικητικό και διδακτικό. Και γι αυτά, ευθύνονται βασικά νόμοι της παρούσας κυβέρνησης και η πολιτική που ακολουθεί…

Ο κ. Καχριμάνης διατυπώνει και την εξής άποψη, που θέτει σε αμφισβήτηση το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων: «Την παρούσα περίοδο θεωρώ ότι ο κ. πρύτανης όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι ο εισηγητής της πρότασης μεταφοράς του τμήματος στα Ιωάννινα αλλά και θα απείχε της συνεδρίασης».  Ο κ. Αλμπάνης από την πλευρά του, έχει σημειώσει ότι στη συνεδρίαση της συγκλήτου «μίλησε τελευταίος για να μην επηρεάσει την απόφαση», την οποία αρχικά, είχε λάβει το ίδιο το τμήμα.

Τέλος σημειώνει ότι «είναι καιρός να συζητηθεί εκ νέου και το μέλλον του τμήματος Ηγουμενίτσας. Είναι ένα αίτημα των Ηπειρωτών οι οποίοι επιθυμούν διακαώς τη σύνδεση των τμημάτων του πανεπιστημίου μας με την τοπική κοινωνία», καθώς και ότι «τις θέσεις αυτές έχουμε υποχρέωση να τις μεταφέρουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που εκείνο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back