ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Η εγκληματική οργάνωση και ο «κλάδος Ιωαννίνων»

Εικόνα του άρθρου Δολοφονία Λυγγερίδη: Η εγκληματική οργάνωση και ο «κλάδος Ιωαννίνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2024, 15:01
ΕΛΛΑΔΑ

Η αστυνομία, στην επίσημη, αναλυτική της ανακοίνωση για την «εξάρθρωση εγκληματικής συμμορίας» σε μέλη της οποίας αποδίδονται κατηγορίες για τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τις συγκρούσεις οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις στου Ρέντη, αναφέρεται και στα Γιάννενα.

Σημειώνει δηλαδή ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και κατά περίπτωση σε περιοχές της επαρχίας όπως στον Βόλο και στα Γιάννενα, «τελώντας εγκλήματα με αθλητικό υπόβαθρο ή με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2022, πριν την έναρξη αγώνα στα Γιάννενα, «πέντε άτομα αφαίρεσαν πανό της γηπεδούχου ομάδας από την κερκίδα και το έκαψαν. Παράλληλα, έτερα άτομα έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν σε αστυνομικές δυνάμεις». Η αστυνομία θεωρεί ότι τρία μέλη της οργάνωσης πήραν μέρος σε αυτές τις επιθέσεις.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 είχε γίνει στους «Ζωσιμάδες» ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακού, που είχε λήξει 2-2.

Μεταξύ άλλων η αστυνομία αναφέρει ότι ηγετικά στελέχη είχαν ειδική μεταχείριση (από ομάδες), καθώς είχαν διαπιστεύσεις και κινούνταν ελεύθερα στο γήπεδο.

Ακόμα, αναφέρει ότι έπαιρναν χρήματα πουλώντας προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο ή από τις καντίνες που λειτουργούν περιμετρικά των γηπέδων, για «προστασία».

Σημειώνει ακόμα ότι «κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με εργασιακές σχέσεις τόσο με την ομάδα όσο και με άλλο Φορέα, όπου εργάζονταν χωρίς να πηγαίνουν στην εργασία τους, παρά μόνο μετά το περιστατικό στου Ρέντη οπότε και ζητήθηκε πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία αλλιώς να αιτούνται άδεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηγετικού μέλους που εργαζόταν σε αθλητικό σωματείο της ομάδας που υποστηρίζει, όμως η σχέση εργασίας με αυτό διακόπηκε την ημέρα που έλαβαν χώρα τα επεισόδια στου Ρέντη».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο σχεδιασμός και η επιλογή των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης γινόταν αποκλειστικά από τα 8 ηγετικά στελέχη, τα οποία διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειές τους».

Σημειώνεται τέλος ότι ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν, που θεωρείται ότι έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, συνελήφθη στα Γιάννενα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back