Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών κατά ΦοΔΣΑ και πάλι

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών κατά ΦοΔΣΑ και πάλι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2022, 20:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Δημαρχείο Ιωαννίνων έρχεται να υπενθυμίσει μια δήλωση του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μια δήλωση με την οποία είχε ζητήσει την παραίτηση της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου.

Όπως επαναλαμβάνει λοιπόν ο δήμαρχος: «Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου. Η διοίκηση του Συνδέσμου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και όφειλε να είχε παραιτηθεί. Το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα είναι να έχει δημιουργήσει ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ των Δήμων και μία μετωπική σύγκρουση με την Περιφέρεια. Τα πράγματα παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της νομιμότητας». 

Όλα αυτά με αφορμή μια επιστολή του ΦοΔΣΑ προς τον Δήμο Ιωαννιτών επί ερωτημάτων του τελευταίου για την τιμολογιακή πολιτική και πιο συγκεκριμένα για τη χρέωση των υπολειμμάτων (και το ενδεχόμενο διπλής «χρέωσης») που «φεύγουν» από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη ΒΙ.ΠΕ. και πάνε στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Ελληνικού.

Διαβάστε: Οι «σκιές» συνεχίζουν να υπάρχουν

Στην επιστολή του ο ΦοΔΣΑ, αφού διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα «διπλοεγγραφής», παραθέτει στοιχεία για τις παραγόμενες ποσότητες και τον τρόπο που αυτές καταγράφονται, και καλεί τον Δήμο Ιωαννιτών σε συνάντηση εργασίας για όποια ερωτήματα έχει.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων δεν έμεινε όμως ικανοποιημένη από την απαντητική επιστολή, την οποία και δίνει στη δημοσιότητα. Μια επιστολή που τη χαρακτηρίζει «μνημείο αποπροσανατολισμού και μικροπολιτικής». Η εκτίμηση της δημοτικής αρχής είναι ότι η διαδικασία τιμολόγησης «είναι διάτρητη» ενδεχομένως για όλους τους Δήμους ενώ κατηγορεί τον ΦοΔΣΑ για «μικροπολιτικές εξισώσεις».

Όσο για την πρόσκληση σε συνάντησης εργασίας, η δημοτική αρχή φαίνεται ότι την απορρίπτει, με το πρόσχημα ότι «ο Δήμος είναι υπέρ του διαλόγου, όταν αυτός γίνεται στα θεσμικά όργανα και επί πραγματικών δεδομένων»…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back