Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη»

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2022, 16:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων έρχεται να υποστηρίξει ότι «τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και με σαφήνεια στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ για την αλλαγή του πλαισίου στη διαχείριση των απορριμμάτων» όπως και ότι «με τη στάση της δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες που επιχειρούνται.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων, στην εν λόγω συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου, δεν ψήφισαν ούτε «ναι» ούτε «όχι», αλλά «λευκό».

Η δημοτική αρχή επιτίθεται και στον αντιπρόεδρο του ΦοΔΣΑ και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα για τη χτεσινή ανακοίνωση της παράταξης στην οποία χαρακτηριζόταν η στάση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ «θλιβερή». «Ή δεν κατάλαβε τι ακριβώς ειπώθηκε από τους εκπροσώπους της ή βιάζεται να πανηγυρίσει για τα μεγαλόπνοα σχέδια του μέλλοντος σε συνέχεια όσων αποπειράθηκαν να εφαρμόσουν στο παρελθόν με ανυπολόγιστο κόστος για τους δημότες που ευτυχώς ναυάγησαν» αναφέρει.

Η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει ότι η θέση της είναι συγκεκριμένη: «Η διαχείριση των απορριμμάτων με τον τρόπο που γίνεται είναι ήδη ακριβή. Δεν μπορεί να γίνει ακριβότερη ούτε κατά ένα ευρώ. Μπορεί να το εγγυηθεί αυτό ο ΦΟΔΣΑ; Μπορεί να δεσμευτεί ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας έναντι των πολιτών ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή αύξηση με τις αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει ο Φορέας; Αυτό είναι το ζητούμενο και δεν απαντήθηκε στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ». Βέβαια, η συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ αφορούσε την υποβολή αιτήματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για την ανάληψη των αρμοδιοτήτων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση (και όχι στις Περιφέρειες), μετά και την τροπολογία που ψηφίστηκε τον Ιούνιο.

Τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις για το κόστος των απορριμμάτων δεν τις συμμερίζεται μόνο η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Το ίδιο ισχύει για όλους τους δημάρχους της Ηπείρου.

Κατά τα άλλα στην ανακοίνωσή της καταγράφει τη χτεσινή τοποθέτηση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ. Μια τοποθέτηση την οποία έκανε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας. Σε αυτήν επαναλαμβάνεται ότι η δημοτική αρχή Ιωαννίνων διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαχειριστική και διοικητική επάρκεια της παρούσας διοίκησης του ΦοΔΣΑ και η βεβαιότητα ότι θα επέλθουν «επιπρόσθετα αδιέξοδα με παράλληλη επιβάρυνση των δημοτών μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο».

Κατατέθηκε δε και το αίτημα της λεπτομερούς καταγραφής όλων των διαδικαστικών δικαστικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων με αντίστοιχες προτάσεις και αναλυτικά χρονοδιαγράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back