ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών»: «Κορυφαία πολιτική απόφαση»

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: «Κορυφαία πολιτική απόφαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2022, 21:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου να καταθέσει αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για να αναλάβει τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τη σύμβαση σύμπραξης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της «Αειφορική Ηπείρου» που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, χαιρετίζει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα».

Επικεφαλής της παράταξης είναι ο Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ.

Στην ανακοίνωση της παράταξης φιλοξενείται τοποθέτηση του κ. Μπέγκα κατά τη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ. «Πρόκειται για μια κορυφαία πολιτική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης προχωρά στην ανάληψη των αρμοδιοτήτων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών του απέναντι στους πολίτες. Η απόφαση δεν αφορά την παρούσα διοίκηση αλλά το μέλλον της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων», τόνισε.

Η παράταξη χαρακτηρίζει παράλληλα «θλιβερή» τη στάση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων οι οποίοι ψήφισαν «λευκό». «Ως χαμαιλέοντες και ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι που νίπτουν τας χείρας τους, αντί να εκφράσουν μια ξεκάθαρη άποψη για το θέμα της ημερήσιας διάταξης, περίμεναν να δουν πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί για να ψηφίσουν στο τέλος ‘λευκό’» αναφέρεται. Στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ, την τοποθέτηση έκανε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας. Αρχικά επιφυλάχθηκε να ψηφίσει «ναι» ή «όχι», μέχρι να γίνουν και οι τοποθετήσεις από τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back