Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν μας ταιριάζουν τόσο ‘μικροί’ πολιτικοί»

Εικόνα του άρθρου «Δεν μας ταιριάζουν τόσο ‘μικροί’ πολιτικοί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2022, 21:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αρνήθηκε επί της ουσίας ότι πρόκειται να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία για διάθεση προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου. Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε μια έντονη στιχομυθία με την επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη.

Η στιχομυθία κατέληξε με τον δήμαρχο να λέει: «Πώς θα ήταν δυνατό να υπογράψω κάτι τέτοιο όταν η υπηρεσία καθαριότητας δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και ήδη χρησιμοποιούμε ιδιώτη και παίρνουμε και 8μηνα; Πώς θα το υπέγραφα αυτό το χαρτί; Τι είμαι; Ανισόρροπος;».

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι ακριβώς την επόμενη μέρα ο δήμαρχος «έσπασε μόνος του το ‘ρεκόρ ψευδολογίας’ για το οποίο είχε το θράσος να κατηγορήσει τη δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ και έστειλε έγγραφο προς τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ για να διακηρύξει τη συμφωνία του με το ‘πλαίσιο αρχών’ της Περιφέρειας Ηπείρου το οποίο προβλέπει να διαθέσουν οι Δήμοι προσωπικό  για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ». Αναμφίβολα πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία εκ μέρους της παράταξης, από τη στιγμή που ο δήμαρχος άλλα είπε δημοσίως.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τα πράγματα είναι σαφή: η δημοτική αρχή έχει δώσει λευκή επιταγή στην Περιφέρεια Ηπείρου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Παράλληλα, η παράταξη αναφέρεται σε «αήθεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «αποδεικνύοντας πόσο πολύ τον ενοχλούν η πολιτική αντιπαράθεση και οι θέσεις του ΚΚΕ». Επίσης τον μέμφεται για τις συνεντεύξεις που δίνει στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης όπου προσπαθεί να «φτιάξει την εικόνα του ‘κοσμοπολίτη’ ή του ‘επιτυχημένου’». Και σχολιάζει: «Όσες συνεντεύξεις και να δώσει… θα έχει πάντα συμπεριφορές σαν την προχθεσινή όπου η πολιτική του μικροπρέπεια αποδεικνύει το ποιόν του».

Ο τίτλος δε της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι: «Μπορεί να είναι μικρή η πόλη μας, αλλά δεν μας ταιριάζουν τόσο ‘μικροί’ πολιτικοί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back