ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βελανιδιές αντί για πλατάνια

Εικόνα του άρθρου Βελανιδιές αντί για πλατάνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2020, 17:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εντός του Οκτωβρίου θα προχωρήσουν στην κοπή 17 πλατάνων λόγω της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι οι υπηρεσίες σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ιωαννίνων, ακολουθούν σαφείς οδηγίες. «Πρέπει να δράσουμε άμεσα γιατί η νόσος μεταδίδεται ταχύτητα» είπε σε σημερινές δηλώσει του.

Όπως έγραψε χτες ο «Τύπος Ιωαννίνων» (διαβάστε εδώ), τα πλατάνια τα οποία έχουν προσβληθεί από τον μύκητα, έχουν προσδιοριστεί από το Δασαρχείο. Θα κοπούν δε και ορισμένα υγιή, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά σε άρρωστα δέντρα. Στην παραλίμνια περιοχή, θα κοπούν συνολικά 14 δέντρα. Πέντε-έξι από αυτά βρίσκονται στη σειρά, κοντά στη νότια πύλη του Κάστρου. Εκτός παραλιμνίου, θα κοπούν τρία δέντρα: ένα στη λεωφόρο Γράμμου (8ης Μεραρχίας) και δύο εντός του Κάστρου, πριν την κεντρική είσοδο στο Ιτς Καλέ.

«Όλα τα δέντρα θα αντικατασταθούν σύμφωνα και με τις υποδείξεις που θα γίνουν από το Δασαρχείο. Μία από τις λύσεις που εξετάζονται και θεωρούνται κατάλληλες, είναι η αντικατάστασή τους με βελανιδιές» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημαρχείου.

Διαβάστε επίσης: 

Τα πλατάνια του παραλιμνίου και μια νόσος;

Η «μάχη» για τα πλατάνια δεν είναι εύκολη

Τα πλατάνια της Παμβώτιδας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back