Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα σας κάνουμε και κλειστό γήπεδο

Εικόνα του άρθρου Θα σας κάνουμε και κλειστό γήπεδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2022, 14:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση της μεταφοράς του πρώην κλειστού ξιφασκίας από το Ελληνικό, το οποίο πια διαχειρίζεται εταιρία, στα Γιάννενα είναι πολυδιάστατη και περίπλοκη. Μια υπόθεση που έγινε περίπλοκη εξαιτίας της προσωπικής πολιτικής του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Όπως σε όλα τα θέματα, ο κ. Καχριμάνης, έτσι και στο ζήτημα του πρώην κλειστού ξιφασκίας, κινήθηκε μόνος του με «όχημα» κυρίως το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης προεδρεύει ο περιφερειάρχης και τα υπόλοιπα μέλη προέρχονται από διάφορους φορείς –από την αντιπολίτευση της Περιφέρειας Ηπείρου υπάρχει μόνο ένας εκπρόσωπος. Οι δε συνεδριάσεις του δεν είναι δημόσιες.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης βρέθηκε καταρχάς στη θέση να απαντά σε δημοσιεύματα και να υποστηρίζει ότι ο γιος του που έχει κτηνοτροφική επιχείρηση δεν έκανε τίποτα άλλο από το αγοράσει πάνελ τα οποία βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα. 

«Αυτό νόμιζαν ότι έπιασαν τον Καχριμάνη να είναι άτομο αλήτης και παρουσίασαν ότι δήθεν εγώ πήρα τα πάνελ μέσω της Περιφέρειας για τον γιο μου. Δεν θα το αφήσω έτσι» είπε. Ωστόσο, το ηθικό και πολιτικό ζήτημα υφίσταται όπως έγραφε χτες ο «Τύπος Ιωαννίνων» (διαβάστε εδώ).

Χτες είπε και κάτι άλλο όμως. «Εμείς ως Περιφέρεια αγοράσαμε τις σιδηροκατασκευές από την Ιντρακάτ» συμπληρώνοντας ότι «όσοι συμμετέχουν στο Περιφερειακό Ταμείο τα ξέρουν καλά»…

Μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Τύπου Ιωαννίνων» μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, είχαν εγκριθεί πιστώσεις ύψους 2.540.000 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ παράλληλα κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν απευθείας από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Με σημερινή του ανάρτηση στο facebook, ωστόσο, ο περιφερειάρχης έρχεται να πει ότι «ο τίτλος το λέει καθαρά: Εργασίες αποξήλωσης, αποσυναρμολόγησης, ταξινόμησης και  καταγραφής των επιμέρους  λειτουργικών μερών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων=ξιφασκίας από το χώρο της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Πληρώσαμε αφού κάναμε όλα τα πρέποντα- ελεγκτικές αρχές, εγκρίσεις, αποφάσεις. Ως ύλη το σίδερο δεν το πληρώσαμε αλλά όλες τις χρήσιμες εργασίες για να έχουμε χρήσιμο το σκελετό τις πληρώσαμε», δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα μια απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου.

Όλο αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις (και με τη σημασία των πραγμάτων) θα είχε αποφευχθεί, αν ο κ. Καχριμάνης ακολουθούσε άλλη πολιτική. Αν έφερνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κάθε ενέργειά του, αν ενημέρωνε με σαφή και ολοκληρωμένο τρόπο την κοινή γνώμη, αν είχε στα χέρια του κάποιο σχέδιο, αν η χωροθέτηση του κλειστού γηπέδου στο αγρόκτημα Κατσικά δεν προέκυπτε έτσι ξαφνικά και χωρίς δεδομένα

Γιατί αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Κανείς δεν γνωρίζει πώς προέκυψε η χωροθέτηση, κανείς δεν γνωρίζει αν έχει ολοκληρωθεί το έργο της μεταφοράς του πρώην κλειστού στα Γιάννενα και τι κόστισε πόσο. Σημειωτέον ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρόκειται να εγκριθεί η διάθεση μιας νέας πίστωσης 24.000 ευρώ για την υλοποίηση του υποέργου με τίτλο «Εργασίες για εκφόρτωση με γερανούς υλικών ξιφασκίας στην Κατσικά (παροχή υπηρεσιών)».

Και το κυριότερο απ’ όλα, η περιφερειακή αρχή Ηπείρου δεν έχει παρουσιάσει κανένα κοστολογημένο σχέδιο για τη συναρμολόγηση για τη λειτουργικότητα του νέου κλειστού γηπέδου. Και εννοείται ότι δεν υπάρχει ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Τα βασικά ερωτήματα «πόσο τελικά θα κοστίσει αυτό το νέο γήπεδο» και «πότε περίπου θα είναι έτοιμο» δεν έχουν απαντηθεί στο ελάχιστο. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα έπρεπε να είχε προχωρήσει ήδη τις ανάλογες μελέτες είτε μέσω των υπηρεσιών της είτε μέσω συνεργατών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3