ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ψωνίζοντας από το Ελληνικό…

Εικόνα του άρθρου Ψωνίζοντας από το Ελληνικό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2022, 14:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια χτεσινοβραδινή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δίνει, άκων-εκών, συνέχεια στο σίριαλ του «κλειστού ξιφασκίας».

Ο κ. Καχριμάνης έσπευσε να προλάβει κάποιο δημοσίευμα, όπως εξάγεται από την ανάρτηση, που αφορά το κλειστό και την κτηνοτροφική επιχείρηση του γιου του. Βάσει των πληροφοριών που δίνει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο περιφερειάρχης, ο γιος του αγόρασε πάνελ (8.000 κομμάτια αντί 51.200 ευρώ) για την επιχείρησή του από την Intrakat, η οποία είναι η εταιρία που διαχειρίζεται το κατεδαφισθέν υλικό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο κ. Καχριμάνης παραθέτει δε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό του γιου του με την Intrakat (πιο συγκεκριμένα με υπεργολάβο) για αγορά πάνελ.

Τα ερωτήματα ξεκινούν από το γεγονός καθαυτό: δηλαδή, η συγκεκριμένη επιχείρηση «ψωνίζει» από την ίδια πηγή από όπου έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου το κλειστό ξιφασκίας; Το συγκεκριμένο θέμα εγείρει (όχι πρώτη φορά, δυστυχώς), ένα ηθικό περισσότερο και όχι νομικό ζήτημα, για το πώς συνδυάζεται, στο πεδίο του δημόσιου συμφέροντος, μια θέση αιρετού με μια συγγενή επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο κ. Καχριμάνης δεν θεωρεί προφανώς ότι τίθεται κάποιο ηθικό ζήτημα, από τη στιγμή που κάνει την εν λόγω δημοσίευση, την οποία συνοδεύει με την επισήμανση ότι η εταιρία (η Intrakat) «πωλούσε σε οποιονδήποτε σε όλη την Ελλάδα»...

Επίσης, είναι ζήτημα αν τελικά τα πάνελ… «κάνουν» ή «δεν κάνουν» για το κλειστό. Για την ακρίβεια, είναι ζήτημα πώς τελικά θα στηθεί και θα εξοπλιστεί και ποιο θα είναι το τελικό του κόστος. Η περιφερειακή αρχή φέρει συνολική πολιτική ευθύνη για μια υπόθεση που ξεκίνησε ο ίδιος ο περιφερειάρχης (ο οποίος φέρει τη μεγαλύτερη των ευθυνών) για ένα έργο αναγκαίο, δαπανηρό, το οποίο όμως δεν έχει κανένα απολύτως πλάνο, εκεί που πρέπει να το διαθέτει: στο πεδίο του δημόσιου συμφέροντος.

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης αναρτά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό δημόσια (δεν είναι δηλαδή περιορισμένης ορατότητας ανάρτηση στο facebook) για μια εταιρία που δεν είναι δική του, αλλά στενού συγγενή του, για να  γνωμοδοτήσει τεχνικά: ότι δηλαδή τα συγκεκριμένα πάνελ «είναι για σταύλους», ενώ δεν είναι ευρέως γνωστό πχ αν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού είχαν και κάποιο… μαντρί, αλλά και ότι το κλειστό χρειάζεται πάνελ, αλλά ειδικών προδιαγραφών. 

Που θα τα αγοράσουμε προσεχώς.

Με πόσα χρήματα και πόσο συνολικό κόστος, το ξέρει μάλλον μόνο ο κ. περιφερειάρχης… Και αναμένονται κάποιες απαντήσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η οποία γίνεται και πάλι με τηλεδιάσκεψη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back