Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ζίτσα+Ζαγόρι: συμφωνία με την Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Ζίτσα+Ζαγόρι: συμφωνία με την Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2022, 19:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου συνεχίζει κανονικά τις ενέργειές της γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων, επιμένοντας επί της ουσίας ότι είναι η μόνη που μπορεί, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, σε σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου για τη δοκιμαστική λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ζίτσας, με έναν προϋπολογισμό 24.800 ευρώ (με ΦΠΑ).

Οι Δήμοι αναλαμβάνουν να διαθέσουν προσωπικό και η Περιφέρεια Ηπείρου να καλύψειτο κόστος των καυσίμων, των λιπαντικών και των ανταλλακτικών των απορριμματοφόρων που θα διενεργούν τη μεταφορά από τον ΣΜΑ στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης (με επίκληση ακόμα και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε ως απόρροια της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία).

Η διάρκεια της σύμβασης είναι οκτάμηνη, με δυνατότητα παράτασης για άλλους οκτώ μήνες.

Οι δήμαρχοι Ζίτσας και Ζαγορίου είναι ο Μιχάλης Πλιάκος και ο Γιώργος Σουκοβέλος, στενοί πολιτικοί φίλοι του κ. Καχριμάνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, για την εν λόγω προγραμματική σύμβαση ο κ. Καχριμάνης διευκρίνισε στην οικονομική επιτροπή ότι αυτή υπογράφεται με τους Δήμους επειδή δεν ανταποκρίθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου στην πρόσκληση για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είναι αυτή τη στιγμή ο πιο κρίσιμος συνδετικός κρίκος στη διαχείριση των απορριμμάτων. Την κατασκευή τους είχε αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, από το 2016…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back