Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζητείται προσωπικό…

Εικόνα του άρθρου Ζητείται προσωπικό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2020, 09:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μόλις πριν από δύο μέρες βρέθηκε στα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος δήλωνε ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα στα νοσοκομεία της πόλης, η προετοιμασία είναι άρτια κ.λπ.

Χρειάστηκε δυστυχώς μόνο ένα περιστατικό μαζικών κρουσμάτων, όπως αυτό στο ιδιωτικό γηροκομείο για να διαψεύσει το γενικό γραμματέα. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε ήδη διαψευστεί από τη στιγμή που οι «παραγγελίες» για μετατροπές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθυστερούσαν γιατί, σε σημαντικό βαθμό, ήταν δυσλειτουργικές.

Διαβάστε επίσης: Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα

Στους κυβερνητικούς επιτελείς έχει γίνει επανειλημμένα νύξη για πρόσληψη προσωπικού. Το ζητάνε επιτακτικά οι συνδικαλιστές, ακόμα και οι προσκείμενοι στην κυβέρνηση, ενώ το ζήτησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων πριν από μερικές μέρες. Η απάντηση Κωτσιόπουλου ήταν ότι οι επιπλέον μονάδες θα στελεχωθούν με γιατρούς της πρωτοβάθμιας υγείας, κίνηση που αμφισβητείται έντονα.

Τώρα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναζητάει εντατικολόγους, ειδικότητα απαραίτητη για τη λειτουργία των επιπλέον ΜΕΘ, με εκκλήσεις γιατρών. Υπάρχει σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή ανοιχτό κάλεσμα σε ειδικευόμενους (της συγκεκριμένης ειδικότητας) που είναι σε αναμονή, να εργαστούν ως συμβασιούχοι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Προφανώς δεν απαιτείται από τους ειδικευόμενους να αναλάβουν κομβικές ευθύνες, αλλά να έχουν υποστηρικτικό ρόλο στη θεραπεία.

Η εκτίμηση των γιατρών είναι ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν περαιτέρω. Δυστυχώς, η μέριμνα για περισσότερο προσωπικό δεν έχει ληφθεί, παρά τις περί του αντιθέτου συνεχείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back