ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συν 46 κλίνες για Covid-19 στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Συν 46 κλίνες για Covid-19 στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2020, 23:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από την ερχόμενη Τρίτη, και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» θα νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και η 4η μονάδα ειδικών λοιμώξεων με 22 κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για παν ενδεχόμενο.

Η «ενεργοποίηση» του «Χατζηκώστα» στη νοσηλεία περιστατικών με κορονοϊό αποτελούσε επιδίωξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εδώ και δύο εβδομάδες. Ωστόσο, υπήρχαν ελλείψεις τόσο σε υποδομές όσο και προσωπικό. Για τις μεν υποδομές, θα συνδράμει η Περιφέρεια Ηπείρου (διαβάστε εδώ), για το δε προσωπικό… η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Συγκεκριμένα, θα συνδράμουν γιατροί από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και τα Κέντρα Υγείας.

Οι τελικές διευθετήσεις έγιναν σήμερα κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Και οι δύο ενημέρωσαν σχετικά τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ σε συνάντηση που είχαν μαζί του σήμερα το απόγευμα, ενώ ο κ. Κωτσιόπουλος έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και συγκεκριμένα στο πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης κρίσης των χρηστών ναρκωτικών και αλκοολισμού θα αναπτυχθούν σταδιακά 24 κλίνες. Όσον αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, οι τρεις μονάδες που ήδη λειτουργούν, είναι συνολικής δυναμικότητας 52 κλινών. 

Ωστόσο, το ζήτημα της υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης λόγω της μετακίνησης προσωπικού παραμένει, με παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο να το θέτουν επίμονα.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Ελισάφ. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές» κατέληξε.

Ο δήμαρχος ζήτησε ωστόσο από το υπουργείο Υγείας την άμεση προκήρυξη θέσεων για την ενίσχυση των νοσοκομείων.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back