ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αναστέλλονται χειρουργεία λόγω 3ης ΜΕΘ covid»

Εικόνα του άρθρου «Αναστέλλονται χειρουργεία λόγω 3ης ΜΕΘ covid»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2021, 12:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι αναστέλλονται τα περισσότερα προγραμματισμένα χειρουργεία για να ανοίξει τρίτη ΜΕΘ covid στο χώρο ανάνηψης.

Η παράταξη που αναφέρεται στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλει το σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ λέγοντας μεταξύ άλλων «αντί της αξιοποίησης των 6 κλινών ΜΕΘ στο ΓΝ Λευκάδας και των 5 κλινών ΜΕΘ στο ΓΝ Άρτας με στελέχωση με ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εδώ και 1 χρόνο, η 6η ΥΠΕ και η διοίκηση του ΠΓΝΙ, αποφάσισαν την μετατροπή του χώρου της ανάνηψης των χειρουργείων του ΠΓΝΙ σε 3η ΜΕΘ covid με 6 κλίνες».

Έτσι, όπως τονίζει, θα μείνουν μόνο δύο χειρουργικές αίθουσες ανοιχτές για τα επείγοντα και έκτακτα χειρουργεία, «με τη συνδρομή των ελάχιστων αναισθησιολόγων αφού οι υπόλοιποι θα αξιοποιηθούν στην 3η ΜΕΘ covid».

Ακόμα, η παράταξη αναφέρει ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης για έλλειψη γιατρών στις λίστες αναμονής είναι ψευδές, επικαλούμενη την ανακοίνωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας πριν 4 ημέρες, «η οποία αποκάλυψε ότι 100 πνευμονολόγοι έχουν αιτηθεί τον διορισμό τους στο ΕΣΥ και βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος».

Καταγγέλλει ακόμα ότι είναι «συνειδητή η εγκληματική πλέον άρνηση επίταξης των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα ή και γιατρών ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών» και προειδοποιεί τη διοίκηση του ΠΓΝΙ ότι «αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη» και τονίζει ότι οι εξελίξεις προστίθενται στην αναστολή εφημέρευσης της Καρδιοχειρουργικής κλινικής για τον Μάρτιο.

Η παράταξη παραθέτει στατιστικά στοιχεία για τη μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και προσθέτει ακόμα ότι οι επιπτώσεις στο προσωπικό είναι τεράστιες.

Σημειώνει ότι η «η εικόνα έκρηξης προσλήψεων συμβασιούχων που διαφημίζει η διοίκηση και η πλειοψηφία του συλλόγου, καταρρέει όχι μόνο από την κλινική πραγματικότητα αλλά και από τα νούμερα . Αρκεί θυμίσουμε ότι η ένταξη με ΦΕΚ, των 85 νέων κλινών του 4ου κτιρίου στο οργανισμό του ΠΓΝΙ στις 27-06- 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (10 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές), δεν συνοδεύτηκε από την αυτονόητη αύξηση των θέσεων υγειονομικών στον οργανισμό. Με πρόταση όμως του ίδιου του ΠΓΝΙ προς το υπουργείο την ίδια χρονιά, υπολογίστηκε ότι για τις επιπλέον 85 κλίνες απαιτούνται 315 νέοι μόνιμοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων που είναι εξαφανισμένοι από την επίσημη αποτύπωση αναγκών του ΠΓΝΙ».

Καταλήγει αναφέροντας ότι η συνολική αύξηση εργαζομένων στο ΠΓΝΙ το 2020 σε σχέση με το 2019 είναι 266 υπάλληλοι, κυρίως συμβασιούχοι, που δεν καλύπτουν καν τις 315 θέσεις που προκάλεσε η ένταξη των 85 νέων κλινών του 4ου κτιρίου το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back