Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπ. Ριζόπουλος: Ζητά αντικαταστάσεις...

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: Ζητά αντικαταστάσεις...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2022, 17:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος έρχεται με δημόσια επιστολή του προς τους περιφερειακούς συμβούλους να θέσει ζήτημα λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής και γενικότερα της περιφερειακής αρχής.

Η παρέμβαση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της παραπομπής του περιφερειάρχη και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο λόγω των αναθέσεων σε συγκεκριμένους δικηγόρους.

Για τον κ. Ριζόπουλο, «η εξέλιξη της παραπομπής του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη και των αντιπεριφερειαρχών που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή οδηγούν σε τέλμα τη σχέση εκλεγμένων και Δημόσιας Διοίκησης. Ως αποτέλεσμα έχει δημιουργηθεί κάθετη έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία και στους δημοσίους λειτουργούς, που ξέχασαν ότι οφείλουν πάνω από όλα να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των  πολιτών της Ηπείρου, και όχι να υπηρετούν τις πολιτικές βλέψεις των εκάστοτε αρχόντων».

Για τον λόγο αυτόν και μέχρι να πάρει την απόφασή του το Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» υπάρχουν οι εξής επιλογές: Να αντικατασταθούν ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες καθότι μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και συναποφασίζουν και να αντικατασταθούν οι νομικοί σύμβουλοι που πραγματοποιούν τις εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές.

Ο κ. Ριζόπουλος, μάλιστα, παροτρύνει τους περιφερειακούς σύμβουλος όλων των παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένου και της παράταξης του κ. Καχριμάνη, μέχρι να γίνουν οι αντικαταστάσεις, όπως σημειώνει, «για τη δική τους προστασία να απέχουν από οποιαδήποτε ψηφοφορία ή εφόσον συμμετέχουν να ψηφίζουν μόνο ‘παρών’ διότι ακόμα και η άρνηση ενέχει νομικούς κινδύνους».


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back