Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σπ. Ριζόπουλος: «Ο πρωθυπουργός συμφωνεί;»

Εικόνα του άρθρου Σπ. Ριζόπουλος: «Ο πρωθυπουργός συμφωνεί;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2022, 20:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε πρωθυπουργικό επίπεδο προσπαθεί να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο με πρωταγωνιστή τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Με αφορμή την υπόθεση του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, ο κ. Ριζόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναρωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με την πολιτική διαχείριση που ασκεί ο περιφερειάρχης Ηπείρου, τον οποίο στήριξε στις προηγούμενες εκλογές. Παραπέμποντας στην παραίτηση δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης λόγω των υποκλοπών, αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τη διαχείριση σε διάφορα θέματα: από το φωτοβολταϊκό πάρκο και τα απορρίμματα μέχρι την παραπομπή του κ. Καχριμάνη στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος.

«Φτάνω ως τον Πρωθυπουργό γιατί οι βουλευτές της Ν.Δ. σε όλη την Ήπειρο δεν εκφράζουν άποψη... Ο κ. Καχριμάνης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ως επιλογή του πρωθυπουργού στην Ήπειρο», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε σε δύο, τελικά, προσφυγές που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για την υπόθεση του φωτοβολταϊκού κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία συμμετείχε και ο περιφερειάρχης.

Η πρώτη προσφυγή έχει να κάνει με αντιρρήσεις επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων: δεν αναφέρεται σε ποιον ανήκει κατά κυριότητα ή νομή η συγκεκριμένη έκταση, τα τμήματα όπου προβλέπεται να γίνει η εγκατάσταση, δεν είναι όμορα καθώς παρεμβάλλει δάσος κ.λπ.

Η δεύτερη προσφυγή αφορά την παρουσία του κ. Καχριμάνη στη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος με τον κ. Ριζόπουλου να τη χαρακτηρίζει «παράνομη». Εκτίμησε ότι η συμμετοχή αυτή συνιστά «σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος» όπως και ότι καθιστά «άκυρη την απόφαση που ελήφθη». Και μίλησε σαφώς για «σύγκρουση συμφερόντων».

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στις επιχειρηματικές δράσεις της οικογένειας του κ. Καχριμάνη, η οποία, όπως είπε, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. «Με αυτές δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς, ούτε με διάφορες φήμες. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Εφόσον για παράδειγμα επενδύουν σε ένα ξενοδοχείο μέσα στα Γιάννενα που για την ανέγερσή του θα χρειαστούν  άδειες από το δήμο και την πολεοδομία ή την αρχαιολογία, δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν μας αφορά ως αντιπολίτευση. Αν όμως αποφασίσει να κάνει ένα ξενοδοχείο στους Λιγκιάδες σε ένα οικόπεδο 50 στρεμμάτων για παράδειγμα και πρέπει να πάρει έγκριση το περιβαλλοντικό κομμάτι της επένδυσης από υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν μπορεί να γίνει λόγω σύγκρουσης συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρος ο νόμος. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι αν επιτρέπεται η οικογένεια να επενδύει, αλλά να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.



*Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ριζόπουλος είχε δύο νομικούς στο πλευρό του: τον Δημήτρη Παππά και την Βίκυ Κουφαλά. Και οι δύο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ριζόπουλος, θα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι - ο μεν πρώτος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, η δε δεύτερη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back