ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζagori Fictions Days με τρεις προτάσεις για το 2023

Εικόνα του άρθρου Ζagori Fictions Days με τρεις προτάσεις για το 2023
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2022, 13:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Με το Zagori Fiction Days, το όνειρο ενός ελληνικού Sundance αρχίζει και γίνεται πραγματικότητα. Η Ήπειρος μπήκε, πλέον, στον παγκόσμιο χάρτη της μυθοπλασίας, της ανάπτυξης περιεχομένων και της δικτύωσης δημιουργών και επαγγελματιών της βαλκανικής και ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας»: Αυτή είναι η εκτίμηση των διοργανωτών των Zagori Fiction Days που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο σε Γιάννενα και Βίτσα, με τη συμμετοχή των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών «επέκεινα χώρα» και «Series Balkans».

Στον απολογισμό τους, οι διοργανωτές αναφέρονται στον ρόλο τους ως οπτικοακουστικού «γεφυροποιού» hub βαλκανικών και ευρωπαϊκών συμπαραγωγών.

Το Zagori Fiction Days 3  αναγγέλλει δε ότι για το έτος 2023, υφίστανται τρεις συγκεκριμένες προτάσεις για κοινή ανάπτυξη οπτικοακουστικών σχεδίων μυθοπλασίας  στα Βαλκάνια και την Ευρώπη:

-σχέδιο διαμονής σέρβου σεναριογράφου για ανάπτυξη σειράς στην Κέρκυρα

-προετοιμασία φακέλου και pitching τριών βορειομακεδονικών παραγωγών σειρών για τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό  ARTE

-επεξεργασία πρότασης εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων επιμόρφωσης για στελέχη της ελληνικής αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων σε θέματα που άπτονται της προβολής και της ανάπτυξης μιας περιοχής μέσω της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Το σύνολο των συναντήσεων, συζητήσεων, σεμιναρίων και συνέντευξης Τύπου μεταδόθηκε θα είναι είναι προσβάσιμο, σύντομα, σε υψηλή ευκρίνεια, στην σελίδα Youtube  https://www.youtube.com/playlist?list=PLt5lf8DtNZuVXba0xyGUm7v-HBiPyFbRt (διάρκεια προβολών 10 ώρες).


Διαβάστε: Γιατί βρέθηκε ο Γιώργος Χωραφάς στα Γιάννενα;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back