ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Zagori Fiction Days 3 με τον ηθοποιό Γιώργο Χωραφά (κι όχι μόνο)

Εικόνα του άρθρου Zagori Fiction Days 3 με τον ηθοποιό Γιώργο Χωραφά (κι όχι μόνο)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2022, 15:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από 14 έως 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Zagori Fiction Days 3 στη Βίτσα Ζαγορίου και στα Ιωάννινα, με τη σύμπραξη δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, της γαλλικής Series Balkans και της ελληνικής «επέκεινα χώρα».

Στο Zagori Fiction Days 3, θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ελληνογάλλος ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, που θα παρουσιάσει τη γαλλοελληνική σειρά «Ακυβέρνητες Πολιτείες» (1987) του σκηνοθέτη Ροβήρου Μανθούλη, ο σέρβος παραγωγός και διευθυντής στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας και στούντιο Firefly Productions Boban Jevtic, o σεναριογράφος τηλεσειρών Γιάννης Βολιώτης, o παραγωγός διευθύνων σύμβουλος Pece Talevski της εταιρίας OXO Productions (Βόρεια Μακεδονία) κ.ά.

Oι Fiction Days αποτελούν διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων, θεατρικών έργων, ντοκουμέντων, ιδεών και ταινιών σε τηλεοπτικές σειρές. Βασικός τόπος δράσης τους η Βίτσα με πρωτοβουλία της «επέκεινα χώρα».  

Την πρώτη μέρα του Zagori Fiction Days 3, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου,  σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωανννιτών, θα προβληθούν στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», τα πρώτα επεισόδια των τηλεσειρών «Ακυβέρνητες Πολιτείες» και θα γίνει συζήτηση με τον πρωταγωνιστή Γιώργο Χωραφά. Θα ακολουθήσει η προβολή του πρώτου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» (συζήτηση με τον διδάκτορα ερευνητή φιλολογίας Κώστα Καραβίδα) καθώς και της ταινίας «18» του Βασίλη Δούβλη.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της συνάντησης με τον σκηνοθέτη της ταινίας «18» Βασίλη Δούβλη, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού συγγραφής σύνοψης σεναρίου της ταινίας του σε μίνι σειρά που δέχτηκαν να διασκευάσουν Έλληνες σεναριογράφοι.

Στοχεύοντας στην αναγνώριση, προώθηση και ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στις ευρωπαικές περιφέρειες, το Zagori Fiction Days 3 διοργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί, στη Βίτσα, μια στρογγυλή τράπεζα με το θέμα  «Η Οπτικοακουστική Βιομηχανία Μοχλός Ανάπτυξης για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες;».

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία ή μεσω τηλεδιάσκεψης: ο Οδυσσέας Πότσης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας, αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Φωκίων Ζαίμης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Παναγιώτα Τζάνε, αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, η Μαρία Κουφοπούλου, διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η Δήμητρα Ρογκότη, υπεύθυνη του Film Epirus Office, η Άντζελα Κροκίδη υπεύθυνη του Ionian Islands Film Office, ο Αντώνης Ζαφειρόπουλος, τεχνικός συνεργάτης του Film Office-Region of Central Macedonia, ο Βoban Jevtic, διευθύνων σύμβουλος της σερβικής εταιρίας Firefly Productions, ο Βασίλης Δούβλης σκηνοθέτης και υπεύθυνος προγράμματος του καναλιού της Βουλής, ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς.     

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Zagori Fiction Days,  περιλαμβάνεται μεταξύ των προτάσεων που επιλέχτηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού για την ενίσχυση φεστιβάλ και σύνθετων πολυθεματικών δράσεων, και των γραμμάτων και βιβλίου. To Zagori Fiction Days 3 υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα Αρχεία ΕΡΤ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Zagori Suites.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.zagorifictiondays.com και https://www.facebook.com/zagorifictiondays.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3