ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Zagori Fiction Days 4: με έμφαση στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία

Εικόνα του άρθρου Zagori Fiction Days 4: με έμφαση στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2023, 14:18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Zagori Fiction Days επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στη Βίτσα Ζαγορίου, από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων και ταινιών σε τηλεοπτικές σειρές, σε συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων: της Series Balkans από τη Γαλλία και της «επέκεινα χώρα».

Φέτος, οι διοργανωτές εστιάζουν περισσότερο στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία.

Την πρώτη μέρα, στις 22 Σεπτεμβρίου, το Zagori Fiction Days θα βρίσκεται στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, στις 14:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της τηλεσειράς «H Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια». Θα ακολουθήσει κριτική παρουσίαση της τηλεοπτικής διασκευής με αναφορές στο βιβλίο από τον Κώστα Καραβίδα.

Στις 16:30, στον ίδιο χώρο, θα γίνει μια δίωρη συνάντηση με τον Βασίλη Βαμβακά , με την ευκαιρία της δημοσίευσης της συλλογικής μελέτης «Το κουτί//Εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας στην ιδιωτική τηλεόραση». Τηλεθεατές όλων των ηλικιών καλούνται να καταθέσουν, δια ζώσης, προσωπικές μαρτυρίες για το πώς παρακολουθούσαν εμβληματικά πρόσωπα και εκπομπές που σφράγισαν την τηλεοπτική πραγματικότητα των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, το Zagori Fiction Days θα πάει στη Βίτσα, στην «επέκεινα χώρα».

Στις 23 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Masterclass 1: Φιλοσοφία και σενάριο, 10:30-12:30

Ο παραγωγός Γιάννης Κώστας  (Stefi Produtions) για τη φιλοσοφία του σεναρίου μυθοπλασίας.

Masterclass 2: Από το βιβλίο στο σενάριο και τη σειρά, 16:30-18:30

Η σεναριογράφος και συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη για τη συγγραφή και επεξεργασία ενός σεναρίου.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στρογγυλή τράπεζα: «Φέρνει ο πολιτισμός, ανάπτυξη;», 10:30-12:30

Στη συζήτηση συμμετέχουν με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, o πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τα περιφερειακά Film Offices Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ο παραγωγός της STEFI Productions Γιάννης Κώστας, η παραγωγός Κυριακή Βήρου (AbFab Productions), η σεναριογράφος και συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη, ο καθηγητής Νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστας Καραβίδας.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου το Zagori Fiction Days θα δέχεται σπουδαστές, ατομικά ή ομαδικά, για να παράσχει συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού για  οπτικοακουστικές σπουδές, αγορά και εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό) (Πολιτιστικός Χώρος "Δ. Χατζής" Δήμου Ιωαννιτών/22 Σεπτεμβρίου, 11.00-12.30) (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα/23 Σεπτεμβρίου, 14.00-16.00)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back