Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργός ανυποχώρητος…

Εικόνα του άρθρου Υπουργός ανυποχώρητος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2019, 21:31
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην απόφασή της να καταλύσει την αυτονομία του ΚΕΘΕΑ, όπως φάνηκε από τη στάση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο.

Η απόφαση, η οποία έχει ήδη κατακριθεί και είναι πάρα πολύ συζητήσιμη, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του οργανισμού και την προφανή κυβερνητική διάθεση να έχει δικούς της ανθρώπους παντού, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Ο κ. Κικίλιας πάντως είπε ότι «είναι σαφές ότι η διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου» και πρόσθεσε ότι «το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Κικίλιας πρακτικά δεν δικαιολόγησε την απόφαση, αντίθετα, με τη δήλωσή του ουσιαστικά ανοίγει θέμα χρηστής διαχείρισης: «Με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του».

Πρόσθεσε πάντως ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού δεν θα επηρεάζει τη λειτουργία της διοίκησης και ότι «το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ».

O πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γιώργος Μπαρδάνης σε δηλώσεις του στο news247.gr, είπε μεταξύ άλλων: «Ο υπουργός δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει. Είναι πεπεισμένος ότι έχει 100% δίκιο. Μας είπε χαρακτηριστικά πως δεν θα θίξει το μοντέλο θεραπείας ‘εξάλλου δεν το ξέρω[, τόνισε. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες και ελπίζουμε πως δεν θα αρνηθεί να μας δει. Θα είναι προσβολή για όλους μας».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back