ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπουργική απόφαση για τους αρχαιοφύλακες

Εικόνα του άρθρου Υπουργική απόφαση για τους αρχαιοφύλακες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2018, 20:44
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου 2018, υπάρχει πλέον υπουργική απόφαση που ρυθμίζει το θέμα της υπερωριακής αμοιβής των αρχαιοφυλάκων για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους.

Το ζήτημα ήταν η βασική αιτία ματαίωσης της συναυλίας των Tiger Lillies, αλλά και του «ντόμινο» που μετέφερε όλες τις εκδηλώσεις του Its Kale Festival στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.

Τα Γιάννενα δεν ήταν όμως η μόνη περιοχή όπου ματαιώθηκε συναυλία, έστω και αν αυτό έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ μέχρι την προηγούμενη μέρα η υπηρεσία ενημέρωνε ότι «όλα πάνε καλά». Το περασμένο Σάββατο μετατέθηκε η συμφωνική συναυλία πνευστών από την αρχαία Μεσσήνη, καθώς οι αρχαιοφύλακες αρνήθηκαν να εργαστούν υπερωριακά.

Είναι προφανές ότι μεταξύ του συνδικαλιστικού οργάνου των αρχαιοφυλάκων και του Υπουργείου Πολιτισμού δεν υπάρχει «καλή πίστη», καθώς η υπουργική απόφαση αναμενόταν και όταν αναβλήθηκε η συναυλία των Ιωαννίνων. Το υπουργείο αναφέρει, για την περίπτωση της Μεσσήνης, ότι «με τη ματαίωση της συναυλίας η συνδικαλιστική ηγεσία των αρχαιοφυλάκων δεν θα επιτύγχανε κάτι περισσότερο, αφού το χρόνιο πρόβλημα έχει ήδη λυθεί».

Τέλος, ένα… ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το υπουργείο έκδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό της Καλαμάτας, κάτι που δεν είχε κάνει στο πανομιότυπο περιστατικό των Ιωαννίνων…



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back