Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Εκ περιτροπής εργασία… από το παράθυρο

Εικόνα του άρθρου Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Εκ περιτροπής εργασία… από το παράθυρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2022, 10:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σωματείο Εργαζόμενων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη διοίκηση ότι, όπως τους ανακοίνωσε μέσω του νομικού συμβούλου της, προτίθεται να επιβάλλει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία και ότι θα καλέσει τους εργαζόμενους για διαβούλευση.

«Φυσικά απέκρυψε ότι έχει εκδώσει εδώ και ημέρες προγράμματα εργασίας για τον τρέχοντα μήνα που ουσιαστικά (πριν  την  απαραίτητη από  το   νόμο  διαβούλευση)   έχει   επιβάλει παρανόμως την εκ περιτροπής εργασία» καταγγέλλει το σωματείο.

Καταγγέλλει επίσης την εταιρία ότι «εδώ και 2,5 χρόνια θέλοντας να μας πείσει για μειωμένο κύκλο εργασιών δρομολογεί παράνομα τουριστικά λεωφορεία της εταιρείας με αποτέλεσμα πλήθος οδηγών να θεωρούνται κατά τη γνώμη τους περιττοί» και θεωρεί «αρωγό» την Περιφέρεια Ηπείρου, ως εποπτεύουσα αρχή.

«Ουκ ολίγες φορές ενημερώσαμε τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας γι’ αυτό το θέμα και παρά τις δεσμεύσεις του για επίλυσή του, τίπ οτα δεν έγινε για 2,5 χρόνια. Ταυτόχρονα σε 50 λεωφορεία μετόχων εργάζονται παράλληλα 25 οδηγοί-μέτοχοι διοκτήτες  άλλων  λεωφορείων χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα ( πρόσληψη-πίνακα αναπαύσεων)» καταλήγει το σωματείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back