Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 7-09-2016, 16:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παράπονα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση, ούτε μεταξύ των υπεραστικών ΚΤΕΛ, ούτε με την επαφή της Περιφέρειας με το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Αφορμή για τη συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν μια παρατήρηση του Γιώργου Ζάψα, επικεφαλής της "Ηπείρου των οριζόντων", σχετικά με τη νέα διένεξη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με το αντίστοιχο της Καλαμάτας.

Ο κ. Ζάψας μετέφερε την υπόθεση της κόντρας των δύο ΚΤΕΛ και της ματαίωσης  δρομολογίων λόγω της κόντρας και ο κ. Καχριμάνης  ουσιαστικά είπε ότι θα πρέπει να συνεννοηθούν τα ΚΤΕΛ μεταξύ τους. Έθεσε και ζήτημα χειρισμού κάποιων δρομολογίων από το ΚΤΕΛ, που ενδεχομένως  χρησιμοποιούν οι επιβάτες εναλλακτικά για να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως το δρομολόγιο προς Τρίκαλα και τη συνέχεια του ταξιδιού προς Αθήνα με τρένο. Αυτό φυσικά είναι μια απόδειξη ότι το ιδιωτικό μονοπώλιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ λειτουργεί… πολύ καλά, καθώς στην Ήπειρο, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς παραμένουν πανάκριβα.

Ακόμα, ο κ. Καχριμάνης μίλησε για δρομολόγια  που κάνουν ξένα λεωφορεία, παράτυπα, θέμα που έχει θίξει και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Αρνήθηκε πάντως ότι μπορεί η Περιφέρεια να παρέμβει περισσότερο, αντίθετα με τον κ. Ζάψα που πρότεινε να ασκηθεί πίεση μέσω των χρημάτων που δίνει η Περιφέρεια για τα σχολικά δρομολόγια, στο υπεραστικό ΚΤΕΛ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα