ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ηπείρου: Σταθμός υπεραστικού ΚΤΕΛ και καταγγελίες

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ Ηπείρου: Σταθμός υπεραστικού ΚΤΕΛ και καταγγελίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2023, 12:58
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια υπόθεση που θυμίζει, σε σημεία της, την απίθανη αντίστοιχη των Ιωαννίνων, περιγράφει η ΛΑΣΥ Ηπείρου, σχετικά με το υπεραστικό ΚΤΕΛ στην Ηγουμενίτσα.

Αναφέρει ότι η εταιρία του ΚΤΕΛ, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, με συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και με την Περιφέρεια Ηπείρου, πρακτικά έχουν χωροθετήσει το σταθμό του ΚΤΕΛ όπου αυτό επιθυμεί, ανεξάρτητα με τους σχεδιασμούς, τις παραχωρήσεις εκτάσεων, τη χρήση  τους κ.λπ.

Λέει για παράδειγμα η παράταξη ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας πήρε χώρο για εγκατάσταση σταθμού μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, χώρος ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ήδη από το 2019 στην εταιρία ΚΤΕΛ Α.Ε.,  ενώ πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο που προοριζόταν για ελεύθερη χρήση από τον λαό».

Καταγγέλλει επίσης τη δημοτική αρχή της Ηγουμενίτσας ότι «ενέκρινε τον Απρίλιο του 2021, χωρίς κανένα έλεγχο, οικοδομική άδεια για τη δημιουργία σταθμού υπεραστικών λεωφορείων την όποια αναγκάστηκε να αναθεωρήσει».

Σχετικά με την αδειοδότηση, η ΛΑΣΥ τονίζει ότι έχουν αγνοηθεί προσφυγές των κατοίκων και οι αρνητικές απαντήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη δημιουργία σταθμού ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο.

«Την ίδια τύχη έχουν τα έγγραφα της Πολεοδομίας που λένε ότι ο σταθμός του ΚΤΕΛ δεν έχει οικοδομική άδεια» αναφέρει η παράταξη και συμπληρώνει ότι «δεν έχει τηρηθεί η στοιχειώδης περιβαλλοντική νομοθεσία που επιβάλλει να υπάρχουν μελέτες και να εκδοθούν άδειες, να τηρείται η νομοθεσία περί πυροπροστασίας, να υπάρχουν σχέδια κινδύνου πλημμύρας κ.α.».

Εγκαλεί επώνυμα τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, λέγοντας ότι «αφού απέρριψε το αίτημα του ΔΣ του ΚΤΕΛ για έκδοση άδειας, εδώ και 10 ημέρες που λειτουργεί ο σταθμός «δεν βλέπει και δεν ακούει» τα λεωφορεία που πηγαινοέρχονται».

Η υπόθεση θυμίζει σε πολλά σημεία της, την αντίστοιχη εγκατάσταση «με το στανιό» του σταθμού υπεραστικού ΚΤΕΛ των Ιωαννίνων στην Παπανδρέου: Προσφυγές, ανοχή από την Περιφέρεια, αδειοδοτήσεις υπό αμφισβήτηση κ.α.

«Γίνεται φανερό ότι η  Περιφέρεια και δήμος  Ηγουμενίτσας, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την πολιτική των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους,  όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών,  είναι γενναιόδωροι και αποτελεσματικοί. Από την άλλη με αδιαφορία και εχθρότητα στέκονται απέναντι  στα αιτήματα του λαού  για ασφαλείς, φθηνές μεταφορές και ελεύθερους χώρους σε κάθε πόλη» λέει μεταξύ άλλων η ΛΑΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back