Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Χωρίς προσλήψεις, απλό επικοινωνιακό παιχνίδι»

Εικόνα του άρθρου «Χωρίς προσλήψεις, απλό επικοινωνιακό παιχνίδι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2021, 01:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. ξεκαθαρίζει ότι το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΕΔΥ, στη Β. Ηπείρου πρέπει να λειτουργήσει για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, αλλά θα πρέπει να μην στελεχωθεί εκ των ένδον, από προσωπικό των δύο νοσοκομείων της πόλης.

Διαβάστε ακόμα: Μέγα εμβολιαστικό από τα… έτοιμα;

«Είναι  κίνηση που θα πλήξει σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία τους και θα υποβαθμίσει επικίνδυνα την παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Ήδη το υγειονομικό Προσωπικό του Π.Γ.Ν.Ι. σήκωσε δυσανάλογα το βάρος της Πανδημίας – 4 Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, 3 Μ.Ε.Θ. COVID, Παιδιατρική Μ.Ε.Λ. – αλλά και του εμβολιαστικού προγράμματος» αναφέρει ο σύλλογος και ζητάει να στελεχωθεί με προσωπικό που θα προσληφθεί για το συγκεκριμένο λόγο ή θα προέρχεται από την πρωτοβάθμια υγεία.

«Η περαιτέρω απογύμνωση των Νοσοκομείων από Υγειονομικό Προσωπικό με την παράλληλη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του Π.Γ.Ν.Ι., θα προκαλέσει και επιπλέον συρρίκνωση της παροχής υπηρεσιών τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία ήδη είναι εμφανής στην τοπική μας κοινωνία» αναφέρει.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η πρόσληψη εργαζόμενων, φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ αυτό το σκοπό, στην πραγματικότητα.

Ακόμα, ο σύλλογος αναφέρει ότι εάν δεν προσληφθεί προσωπικό και το εμβολιαστικό κέντρο στελεχωθεί με ήδη υπάρχον προσωπικό των νοσοκομείων, τότε  η λειτουργία του «αποτελεί απλό επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο δεν μπορεί να έχει καμία προοπτική και καμία τύχη».

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου, πρόσκειται στη ΔΑΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back