Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέγα εμβολιαστικό κέντρο… από τα έτοιμα;

Εικόνα του άρθρου Μέγα εμβολιαστικό κέντρο… από τα έτοιμα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2021, 18:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΕΔΥ, στους Αμπελόκηπους, ξεκίνησε ως δέσμευση, μετά απομακρύνθηκε και τώρα επανέρχεται, αλλά με προσωπικό από το ήδη υπάρχον, αντίθετα με τις αρχικές εξαγγελίες.

Η Ομάδα Μελών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων καταγγέλλει την 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού για το σφράγισμα, «επ’ αόριστον» όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, της Γαστρεντερολογικής και  της Ενδοκρινολογικής κλινικής, «εν κρυπτώ, Παρασκευή μεσημέρι» προκειμένου να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο με το προσωπικό των δύο κλινικών.

Με αυτό τον τρόπο εκτίθεται και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης που στο τέλος Απριλίου δήλωνε ότι «θα προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση» για να προσληφθεί προσωπικό, το οποίο δεν θα προέχεται από τα νοσοκομεία.

Στη συνέχεια, ο κ. Καχριμάνης επανήλθε, λέγοντας ότι «μπορεί να αξιοποιηθεί υγειονομικό προσωπικό του στρατού» και έχει δηλώσει προθυμία και ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, η οποία δεν έχει διαψευστεί επίσημα, μέχρι στιγμής, διαψεύδει τις προηγούμενες δηλώσεις και δείχνει ότι μάλλον, η Περιφέρεια παρενέβη μεν ώστε να ανατραπεί η κυβερνητική διάθεση να μη λειτουργήσει το κέντρο στα Γιάννενα, αλλά με στελέχωση από τα… έτοιμα, μια τακτική που η κυβέρνηση ακολουθεί καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας και τη διανθίζει με ανακριβείς συνήθως δηλώσεις περί πενταψήφιων προσλήψεων…

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση να λειτουργήσει το μέγα εμβολιαστικό κέντρο είναι σωστή, για έναν επιπρόσθετο λόγο: οι περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με το υπάρχον προσωπικό. Τυπικά υποτίθεται ότι ο εμβολιασμός γίνεται από τις πρωτοβάθμιες μονάδες, κάτι που βέβαια μόνο εφικτό δεν είναι στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση δίνει πολιτική διάσταση στην εξέλιξη κατηγορώντας την 6η ΥΠΕ, τη διοίκηση του ΠΓΝΙ και τοπικά στελέχη της ΝΔ και της ΔΑΚΕ για εμπλοκή και εκτέλεση του κλεισίματος των κλινικών.

«Αυτό που δεν ήταν επίσης γνωστό ήταν πως ταυτόχρονα με την νέα Δομή, τα νοσοκομεία της πόλης θα εξακολουθούν να κρατούν μεγάλο μέρος των εμβολιαστικών τους γραμμών, καθώς πολύ λίγες γραμμές προστίθενται επιπλέον που να δικαιολογούν την αναστολή λειτουργίας κρίσιμων κλινικών» αναφέρει.

Τα στελέχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρουν ότι «θα πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης οφείλει να ξανακερδίσει τον τριτοβάθμιο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του, αναπτύσσοντας ξανά το σύνολο των δραστηριοτήτων του που έχουν ανασταλεί κατά το διάστημα της επιδημίας».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back