Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλα ο πρόεδρος, άλλα η ΕΛΜΕ;

Εικόνα του άρθρου Άλλα ο πρόεδρος, άλλα η ΕΛΜΕ;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2020, 14:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αντιπαραθέσεις εκτυλίχθηκε η τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στο φόντο των μαθητικών καταλήψεων και της αντεκδικητικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΕΑΠ, παράταξη στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της κατηγορεί τη ΔΑΚΕ και τον πρόεδρο της Ένωσης που είναι μέλος της ΔΑΚΕ, ότι προσπάθησαν να «απομακρύνουν» τους καθηγητές από το συλλαλητήριο και να πάνε για συγκέντρωση στην διεύθυνση εκπαίδευσης.

«Το κάλεσμα για κοινό συλλαλητήριο με μαθητές, γονείς και φοιτητές έγινε παρά την προσπάθεια της ΔΑΚΕ να αποκόψει τους εκπαιδευτικούς από τους φυσικούς τους συμμάχους και να τους στείλει μόνους τους στην ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου και παρά την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε από την ίδια παράταξη για τα έκτροπα(!!!) που πιθανά θα έκαναν οι μαθητές στη σημερινή (σς χτεσινή( διαδήλωση».

Ακόμα, η ΕΑΠ εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ για δηλώσεις του περί αδυναμίας εύρεσης άδειων αιθουσών διδασκαλίας, καθώς δεν αποτελεί θέση της ΕΛΜΕ «και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» όπως αναφέρει.

Ο πρόεδρος απάντησε ότι «εκφράζει προσωπικές του θέσεις» κάτι που είναι εντελώς ασύμβατο ως συνδικαλιστική δραστηριότητα για τον πρόεδρο του σωματείου…

Επίσης, η ΕΑΠ αναφέρθηκε στα κενά, τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο «είναι γύρω στα 25» και θα καλυφθούν άμεσα

«Σε παρέμβαση μέλους των ΣΥΝΕΚ, που αναρωτήθηκε πως από 70 κενά που ήταν μετά την πρόσληψη 25 αναπληρωτών αυτά μειώθηκαν σε 25 δόθηκε η απάντηση ότι τόσα είναι όσα μας είπε και δεν υπάρχει αμφιβολία».

Το διοικητικό συμβούλιο, ομόφωνα, αποφάσισε να συνδράμει με οικονομικό ποσό μαθητή της περιοχής που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σχετικά με τα της τηλεκπαίδευσης και του λοκ άουτ που κήρυξε ο υπουργός Παιδείας στους μαθητές, υπήρχε αναμονή για την απόφαση της ΟΛΜΕ, η οποία καθυστερούσε.

Ο γραμματέας της ΕΛΜΕ πήρε την πρωτοβουλία να συντάξει κείμενο, το οποίο ωστόσο «συνάντησε τη σφοδρή άρνηση της ΔΑΚΕ» σύμφωνα με την ΕΑΠ.

Παρεμπιπτόντως, η ανακοίνωση του προέδρου της ΟΛΜΕ, επίσης μέλους της ΔΑΚΕ αναφέρει ότι «δεν θα γίνουμε γενίτσαροι εναντίον των παιδιών».

Η ΕΑΠ κατηγορεί επίσης τη ΔΑΚΕ ότι απουσίαζε από τη χτεσινή συγκέντρωση. «Παρών ήταν μόνο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ, ο οποίος όταν διαπίστωσε ότι η το πανό της ΕΛΜΕ δε θα προπορευόταν της διαδήλωσης, αλλά θα ακολουθούσε το πανό των μαθητών , παράτησε το πανό και εγκατέλειψε τη διαδήλωση».

Η παράταξη αναφέρει ακόμα ότι οι μαθητές ενημέρωσαν ότι στα Γιάννενα λειτουργούν και τμήματα με 29 μαθητές και ότι ο περιφερειακός διευθυντής, ότι «τα κενά αντί να μειώνονται αυξάνονται».

Η ΕΑΠ καταλήγει ως εξής: «Αυτή την ίδια ώρα σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός, αλλά και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθούν να επιβάλουν τις κυβερνητικές εντολές και να «σπάσουν» τους μαθητές. Έτσι βλέπουμε δημάρχους ( δήμαρχος Ζίτσας) να καθιστούν υπεύθυνους για τις ζημιές σε σχολεία υπό κατάληψη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, άλλους δημάρχους (Ιωαννιτών) να μιλάνε για τη διασπορά της πανδημίας μέσω των καταλήψεων, διευθυντές σχολείων -στελέχη της ΔΑΚΕ να καλούν τους γονείς να πάνε στο σχολείο (και μάλιστα να επιμένουν όταν εκείνοι δεν ανταποκρίνονται) προκειμένου να σπάσουν την κατάληψη, συνδικαλιστές, μέλη της ΔΑΚΕ να εισβάλουν στα κατειλημμένα σχολεία και να βρίζουν μαθητές (αναρωτιόμαστε αν ζήλεψαν τη δόξα του ΟΝΝΕΔίτη δολοφόνου Καλαμπόκα) και φυσικά την ίδια την ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να χρησιμοποιεί την πλειοψηφία της σε αυτό για να παρεμποδίσει οποιοδήποτε αγωνιστική κίνηση των συναδέλφων /ισσών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back