Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι διαβάσατε περισσότερο στον Τύπο, το 2019

Εικόνα του άρθρου Τι διαβάσατε περισσότερο στον Τύπο, το 2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2019, 17:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «τι διαβάστηκε περισσότερο» σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, δεν καθορίζει αυτόματα και το «ποια ήταν η σημαντικότερη είδηση». Ωστόσο, μια ματιά στα δέκα πιο διαβασμένα άρθρα στο typos-i.gr φέτος, δείχνει μια τάση για τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών.

1. Πόσα χρήματα έχουν τα Γιάννενα στην τράπεζα;

Όταν η κουβέντα φτάνει στο χρήμα, τα αποτελέσματα είναι πάντα ενδιαφέροντα. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις καταθέσεις στα Γιάννενα, δίνουν και μια πιο καθαρή εικόνα από το απλό, συχνά αφοριστικό, συχνότερα χειριστικό περί «φτωχότερης Περιφέρειας».

2. Εκλογές παντός είδους

Το 2019 ήταν έτος εκλογών και τα αποτελέσματα ήταν από τα πιο αναγνωσμένα, πολύ λογικά, ειδικά από τη στιγμή που μια εκλογική μάχη ήταν για την τοπική αυτοδιοίκηση και στον Δήμο, κρίθηκε με το μεγαλύτερο θρίλερ της εικοσαετίας. Από κοντά σε αναγνωσιμότητα ήταν και οι σταυροδοσίες των νέων συμβούλων.

3. Τελεσίγραφο και προς Γιάννενα

Το «τελεσίγραφο» του υπουργού Προστασίας Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τις καταλήψεις στέγης, που στην ουσία είναι ένα μήνυμα καταστολής προς πάσα κατεύθυνση, διαβάστηκε αρκετά στην πόλη που μετράει τρεις εν λειτουργία καταλήψεις στέγης.

4. Τι θα γίνει στην Ήπειρο αν ανέβει  η στάθμη της θάλασσας;

H απεικόνιση των παραλίων της Ηπείρου, εάν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά 5 μέτρα, ήταν «δέλεαρ». Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός για άπαντες και άπασες, είτε την αποδέχονται, είτε τη θεωρούν σενάριο συνομωσίας.

5. Ένας Γιαπωνέζος στα Γιάννενα

Τι δουλειά είχε ένας γιαπωνέζος συνταγματάρχης στα Γιάννενα, το 1923; Και όμως, είχε, καθώς το «επεισόδιο Τελίνι», η απαρχή της ελληνοϊταλικής κόντρας που κορυφώθηκε 17 χρόνια αργότερα με την κήρυξη του πολέμου, κρίθηκε από διεθνή επιτροπή. O συνταγματάρχης Συμπουγιά, που το όνομά του πήρε ένας δρόμος στους Αμπελόκηπους, ήταν επικεφαλής αυτής της επιτροπής.

6. Οι ζημιές στα Γιάννενα

Οι κακοκαιρίες στην Ήπειρο αφήνουν σχεδόν πάντα το ίχνος τους, ακόμα και οι σχετικά συνηθισμένης έντασης.

7. Kάτω οι βάσεις και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στις πανελλαδικές του 2019, οι βάσεις σημείωσαν κάμψη και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, χωρίς τα κριτήρια να είναι μόνο εκπαιδευτικά πλέον. Η ανακοίνωσή τους είναι πάντα μια σημαντική στιγμή στην ειδησεογραφία.

8. Κλειστή και φέτος η εθνική οδός Ιωαννίνων-Τρικάλων

Ο «εναλλακτικός δρόμος» της Εγνατίας είναι ουσιαστικά δρόμος για… το καλοκαίρι, μιας και το χειμώνα, η Κατάρα κλείνει πλέον με διοικητική απόφαση και όχι μόνο από τα χιόνια.

9. Τα Γιάννενα στο στόχαστρο των αεροπλάνων

Οι βομβαρδισμοί του ’40-’41 άφησαν αποτύπωμα στα Γιάννενα, με καταστροφές και πολλά θύματα.

10. Τι «βαθμό» βάζει η Google στα Γιάννενα;

Απαντάτε κάθε φορά που σας ρωτάει η Google για το σημείο όπου βρισκόσασταν πριν από λίγη ώρα ή πριν μερικές μέρες; Τα Γιάννενα και τα πιο γνωστά σημεία τους, έχουν τη δική τους βαθμολογία

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back