ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι «βαθμό» βάζει η Google στα Γιάννενα;

Εικόνα του άρθρου Τι «βαθμό» βάζει η Google στα Γιάννενα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2019, 21:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 Η εποχή της άμεσης σχέσης, έως και εξάρτησης από το ίντερνετ, περιλαμβάνει και τη συνεχή  αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, αλλά και με τα… γύρω μας πράγματα.

Η Google για παράδειγμα, ζητάει αξιολογήσεις των χρηστών σχεδόν για τα… πάντα. Από την άλλη, οι χρήστες-τριες μπαίνουν πιο εύκολα στη διαδικασία αξιολογήσεων και εντυπώσεων-κριτικών για μέρη που επισκέπτονται, ειδικά αν είναι επιχειρήσεις και σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος.

Φυσικά, δεν λείπει η υπερβολή, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τους φορείς όπως η Google. Είναι ακόμα νωπός ο «εμφύλιος» βαθμολογιών για την ταινία του Κώστα Γαβρά για τον Γιάνη Βαρουφάκη από έλληνες χρήστες του IMDB, χωρίς να έχουν καν δει την ταινία ακόμα. Επίσης, η Google μπορεί να σας ζητήσει να αξιολογήσετε ακόμα και… σταθμό διοδίων, μετά το πέρασμά σας από εκεί (δεν είναι πλάκα, αφήστε ανοιχτό το ίντερνετ στο κινητό περνώντας από το σταθμό Τερόβου και τα ξαναλέμε…).

Ποιες τοποθεσίες και υπηρεσίες των Ιωαννίνων όμως βαθμολογούν περισσότεροι χρήστες και χρήστριες στη Google;

Πολλές επισκέψεις, σχεδόν 2.400, έχει το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου στο Νησί, με 4,6 αξιολόγηση.

Το Σπήλαιο Περάματος έχει επίσης πολλές επισκέψεις με βαθμολογίες-κριτικές, από τα αξιοθέατα και τις υπηρεσίες της πόλης, συνολικά 2.000 και πλέον και με πολύ καλό μέσο όρο βαθμολογίας, 4,7.

Φυσικά, η βαθμολογία είναι σχετική, καθώς δεν λείπουν ποτέ ούτε οι ειλικρινείς, ούτε οι… ανειλικρινείς αξιολογήσεις. Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άγνοιας των χρηστών για τη σωστή χρήση της δυνατότητας που παρέχει η Google.

Πολλές αξιολογήσεις, με εξίσου καλό μέσο όρο, έχει το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ (411 αξιολογήσεις) και το Βυζαντινό Μουσείο (238).

Εκεί που τα πράγματα γίνονται… ενδιαφέροντα, είναι στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ που το έχουν αξιολογήσει 387 άτομα, έχει μέτριο μέσο όρο (3,6) και υπάρχουν αρκετά σχόλια, ειδικά από ξένους ταξιδιώτες που δεν είναι καθόλου κολακευτικά. Υπάρχουν φυσικά και άλλα, που δηλώνουν ικανοποίηση.

Ακόμα λιγότερες αξιολογήσεις, αλλά τον ίδιο περίπου μέσο όρο, έχει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων (47, 3,6 βαθμός).

Αυτά είναι μερικά από τα πιο προβεβλημένα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, τα οποία έχουν και μια κάπως «προσωποπαγή» υπόσταση. Όπως προαναφέρθηκε, στη Google μπορείς να βαθμολογήσεις τα πάντα σχεδόν. Το Κάστρο των Ιωαννίνων πχ έχει πάνω από 3.500 αξιολογήσεις, στις οποίες μπορεί να διαβάσει κανείς ό,τι μπορεί να φανταστεί, ενώ το Εθνικό Πάρκο Βίκου-Αώου έχει γύρω στις 1.700 αξιολογήσεις.

Αντίθετα, χώροι όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο ή το Φετιχιέ Τζαμί έχουν πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες αξιολογήσεις. Εκτός από την «υπόσταση» των τοποθεσιών, των μνημείων και των υπηρεσιών στη Google, χρειάζεται και η αντίστοιχη κινητικότητα από τους φορείς, με αξιοποίηση παρεχόμενων υπηρεσιών, ανάρτηση φωτογραφιών, αναλυτικών πληροφοριών για ωράρια κ.λπ. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Νικος Βρελλης
Στο αρθρο σας ξεχασατε να προσθεσετε και το μουσειο κερινων ομοιωματων που εχει και την καλυτερη βαθμολογια απ ολα τα παραπανω (4;8) με 2022 αξιολογησεις.
Anastasia Gialia-Galanis
Επισκέφθηκα αρχές καλοκαιριού, το Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας στο Ιτς Καλέ και μου άρεσε πάρα πολύ. Θαυμάσιο!! Ένα στολίδι στην ωραία πόλη των Ιωαννίνων.Θα ήθελα πολύ να το επισκεφτώ ξανά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back