ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τεστ αντοχής σε γέφυρα της Εγνατίας οδού

Εικόνα του άρθρου Τεστ αντοχής σε γέφυρα της Εγνατίας οδού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2018, 23:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ιδιαίτερο τεστ αντοχής θα γίνει στη γέφυρα Γ4 της Εγνατίας οδού, στο νομό Θεσπρωτίας, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την τελική πιλοτική δοκιμή του ευρωπαϊκού έργου SENSKIN που αφορά ένα σύστημα παρακολούθησης της δομικής κατάστασης μιας κατασκευής με σχετικά χαμηλό κόστος μέσω ενός καινοτόμου ασύρματου αισθητήρα. Η πρώτη δοκιμή του συστήματος έγινε τον Μάιο στην κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου Ι στην Κωνσταντινούπολη.

Πριν τη δοκιμή, θα γίνει ημερίδα στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας στο Μέτσοβο από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο DNDI –όλοι τους εταίροι του έργου SENSKIN. Το διάρκειας 48 μηνών έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Horizon 2020.

Στην τελική πιλοτική δοκιμή, θα εφαρμοστεί η προτεινόμενη τεχνολογική λύση σε πραγματικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίδειξης, τέσσερα φορτηγά των 45 τόνων θα εγκατασταθούν στο κατάστρωμα της γέφυρας, ώστε να προκαλέσουν μετρήσιμες συνθήκες φόρτισης, οι οποίες θα μπορέσουν να πιστοποιήσουν τη λειτουργία του αισθητήρα και γενικότερα του συστήματος αλλά και να επιβεβαιώσουν τη δομική ασφάλεια της μεγάλης σύμμικτης χαραδρογέφυρας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα εξεταστούν δύο σενάρια. Το πρώτο σενάριο θα έχει τα φορτηγά σε στάση και το δεύτερο σενάριο θα έχει τα φορτηγά να διασχίζουν τη γέφυρα σε διάφορες ταχύτητες.

Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του έργου: www.senskin.eu.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back