Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Brevet «Εγνατία» για ένα τριήμερο

Εικόνα του άρθρου Brevet «Εγνατία» για ένα τριήμερο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2017, 14:13
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ένα διαφορετικό τριήμερο θα ζήσουν η Εγνατία οδός και το παλιό οδικό δίκτυο από 6 έως 8 Οκτωβρίου. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και το Ble Cycling Club συνδιοργανώνουν το Brevet «Εγνατία».

Τα Βrevet είναι αθλητικές/τουριστικές ποδηλατοδρομίες (μη ανταγωνιστικές) μεγάλων αποστάσεων. Διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο, από κατά τόπους συλλόγους και εποπτεύονται κεντρικά από τη Γαλλία και το Audax Club Parisien, μέσω των εθνικών αντιπροσώπων -συγκεκριμένα στην Ελλάδα από την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας (Audax Randonneurs Grèce).

Η διαδρομή του Brevet «Εγνατία», μήκους 600 χιλιομέτρων,  θα ακολουθήσει τον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού χρησιμοποιώντας κυρίως το παλιό οδικό δίκτυο και θα περάσει μέσα από την Εγνατία οδό, στο τμήμα Βέροια-Πολύμυλος, το οποίο οι ποδηλάτες θα διασχίσουν με κλειστό δρόμο, αποκλειστικά για αυτούς και με συνοδεία των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης του αυτοκινητοδρόμου.

Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της παραλληλίζει τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού και σε γενικότερες γραμμές την πορεία της αρχαίας ρωμαϊκής Via Egnatia από ανατολή προς δύση. Πρόκειται για μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα υπέροχη διαδρομή που διασχίζει το Βέρμιο και την Πίνδο.

Η εκκίνηση θα γίνει από το χώρο στάθμευσης των γραφείων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θέρμη. Οι ποδηλάτες θα περάσουν μέσα από τις διαδοχικές σήραγγες της Καστανιάς και φτάνοντας στον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς Καλαμπάκα και στη συνέχεια προς Μέτσοβο. Ο τερματισμός θα γίνει στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

«Η ‘Εγνατία Οδός Α.Ε.’ ως εταιρεία διαχείρισης ενός από τους πιο σύγχρονους ασφαλείς, άνετους και αξιόπιστους αυτοκινητοδρόμους, με υψηλό επίπεδο κοινωνικής υπευθυνότητας υποστηρίζει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με στόχο ο αυτοκινητόδρομος, πέραν από άξονα μεταφοράς και επικοινωνίας, να αποτελεί και άξονα πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και αναπτυξιακών διαδρομών» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back