Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τέσσερις μήνες για μια αλλαγή στάσης

Εικόνα του άρθρου Τέσσερις μήνες για μια αλλαγή στάσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2019, 17:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον περασμένο Μάιο, στις 21 του μήνα και μερικές μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Νίκος Γκόντας επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Δήμου. Εκεί, είπε στους εργαζόμενους ότι θα τους στηρίξει στα αιτήματά τους, ειδικά στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Έλεγε τότε, για το θέμα της καθαριότητας και του νερού και της ιδιωτικοποίησής των, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης:

«Όπου αυτό συνέβη, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη και οι πολίτες επιβαρύνθηκαν με τεράστια τέλη και τεράστιο κόστος. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα και κυρίως δεν πρόκειται να ανεχθούμε στημένα παιχνίδια τα οποία θ’ αποβούν εις βάρος των πολιτών. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την εργασιακή ειρήνη σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου».

Πήρε μόλις 4 μήνες στον πρώην δήμαρχο και στην παράταξή του να αλλάξουν στάση, όντας βέβαια από τη μεριά της εξουσίας πλέον, ως κομμάτι της δημοτικής αρχής. Ο κ. Γκόντας στήριξε την πρόταση για μερική εκχώρηση υπηρεσιών και στην ανακοίνωσή του για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, βάλλει κατά των παρατάξεων Μπέγκα και Καλογιάννη.

«Στα πλαίσια μιας ξεπερασμένης αντιπολιτευτικής τακτικής και στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι δύο συγκεκριμένες παρατάξεις κινούμενες προφανώς από αλλότρια κριτήρια, αποφάσισαν με την στάση τους και με την ψήφο τους να αφήσουν την πόλη ένα απέραντο βομβαρδισμένο σκουπιδότοπο,  αφήνοντας συγχρόνως τους κατοίκους άφωνους με αυτή τους την αδιανόητη πράξη- σύμπραξη» τονίζει. 

Το ίδιο… άφωνοι ενδεχομένως έμειναν οι κάτοικοι και με τη σύμπραξη του κ. Γκόντα στη δημοτική αρχή, αλλά έτσι και αλλιώς, η «ετερογένεια» είναι όρος που συνηθίζεται αρκετά στις ανακοινώσεις του τελευταίου 24ώρου. Επίσης, κατηγορεί για αλλαγή θέσης σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτών, κάτι στο οποίο έχει εν μέρει δίκιο.

Μεταξύ άλλων, ο πάλαι ποτέ «ακομμάτιστος» αυτοδιοικητικά πρώην δήμαρχος, κάνει κριτική στην κα Καλογιάννη γιατί δήλωσε την ενόχλησή της για τις ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου «ο οποίος προφανώς δεν είναι στα μέτρα τους και στα θέλω τους». ‘Ετσι, ο κ. Γκόντας διεκδικεί ξανά τον τίτλο του «συνεπή» εκπροσώπου της ΝΔ στα Γιάννενα, από θέση εξουσίας. 

Η παράταξη του κ. Γκόντα δέχθηκε αρκετά από τα πυρά των εργαζόμενων την Τετάρτη το βράδυ, ακριβώς γιατί η διαφορετική του στάση, όπως είχε εκφραστεί προεκλογικά στους εργαζόμενους, ήταν εξαιρετικά πρόσφατη.  

«Η παράταξή μας αναλογιζόμενη τις ευθύνες της για την νέα δημοτική περίοδο, αποφάσισε να συμπράξει με τις δυνάμεις που νοιάζονται για την πόλη και τους πολίτες της και δεν θα επιτρέψει στο βωμό μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων να μείνει πίσω η πόλη, όπως έμεινε επί σειρά ετών με ευθύνη της απελθούσας δημοτικής αρχής και που επιχειρείται  και σήμερα με την σύμπραξη της αντιπολίτευσης» τονίζει εν τέλει.

«Ο πολιτισμός ενός τόπου αρχίζει από την καθαριότητα και τελειώνει στις παρεμβάσεις και στα έργα τα οποία λειτουργούν προς όφελος των πολιτών» καταλήγει.




ΣΧΟΛΙΑ
Nasos
Α ρε Γκόντα λαμόγιο και υπάρχουνε θύματα που σε ψηφιζουν ακόμα. Μπεεεεεεεε
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back